danen čet 6.2.2025 05:13

Traženje štetnih učinaka mikrovalnog zračenja divan je primjer kako vjeovanja, uvjerenja, predrasude i fobije svake vrste mogu utjecati na smjer znanstvenih istraživanja. Istražuje se desetljećima, a ništa se ne može otkriti. I može se istraživati stoljećima i stoljećima, pa opet ništa - jer negativan dokaz nemoguće dati. Dodajte tome da je karijera mnogih znanstvenika vezana za takva istraživanja, pa će ona trajati najmanje dok oni ne odu u zasluženu mirovinu. Ukratko: ako misliš da je nešto štetno, moraš imati barem nekakavu hipotezu. Jedina hipoteza koja drži vodu je da mikrovalno zračenje grije tkivo. To je točno, samo se nitko ne pita koliko ga grije. U mirovanju čovječje tjelo tokom dana prolazi promjenu temperaturu od barem jedan stupanj, a kad bi promjena tjelesne temperature bila toliko šteta nitko se ne bi kupao ni sunčao. 

TuttoFinito čet 6.2.2025 10:45

Meni ipak više povjerenja ulijevaju ovi znanstvenici: emfscientist.org

Inače, nađe se ljudi koji su preosjetljivi na elektromagnetska zračenja, a koja im uzrokuju glavobolje, mučnine, umor i druge poteškoće. I to nešto govori. A nađe se i ljudi koji su teško obolili odmah nakon šta im je instalirana 5G antena u bližoj okolini. 

W2000 kaže...

I nisu - uopće .. te boleštine su prisutne kroz cijelu - životinjsku, biljnu i ljudsku povijest i prapovijest u manjoj ili većoj mjeri. 

Neke ljudske populacije donedavno, a možda i dalje, nemaju pojavu raka. Smatra se da je tome tako zbog određenih antikarcinogenih supstanci u njihovoj prehrani, a ponajprije amygdalina, za kojeg znanost tvrdi da je smrtonosan, iako su se njime mnogi ljudi izliječili, i mnogi ga koriste za prevenciju. Djeluje na rak poput trojanskog konja. 

G Edward Griffin A World Without Cancer The Story Of Vitamin B-17

Vampir001 čet 6.2.2025 16:34
warhammer kaže...

To nikada nitko nije tvrdio . 

Radman:

'Sva odobrena cjepiva štite 100 posto od težih oboljenja, smrti i hospitalizacija'

https://www.vecernji.hr/vijesti/sva-odobrena-cjepiva-stite-100-posto-od-tezih-oboljenja-smrti-i-hospitalizacija-1469901

Bubaš:

‘Sva cjepiva u Hrvatskoj 100 posto štite od umiranja. Cijepite se onom vakcinom koja vam prva dođe pod ruku‘

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sva-cjepiva-u-hrvatskoj-100-posto-stite-od-umiranja-cijepite-se-onom-vakcinom-koja-vam-prva-dode-pod-ruku-15049086

The vaccines were all 100% effective in the vaccine trials in stopping hospitalizations and death.

All seven COVID-19 vaccines that have completed large efficacy trials — Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Novavax, AstraZeneca, Sputnik V and Sinovac — appear to be 100% effective for serious complications. Not one vaccinated person has gotten sick enough to require hospitalization. Not a single vaccinated person has died of COVID-19.

https://www.usatoday.com/story/opinion/2021/02/12/all-covid-vaccines-stop-death-severe-illness-column/6709455002/

Javi ako treba još linkova.

Nole pet 7.2.2025 08:41
warhammer kaže...
Great Scott! kaže...
Nadam se da istrazivanje nije radila ista ekipa iz WHO-a koja je tvrdila da cjepivo za covid 100% stiti od zaraze 🤞

To nikada nitko nije tvrdio . 

Vampir001 kaže...

Radman:

'Sva odobrena cjepiva štite 100 posto od težih oboljenja, smrti i hospitalizacija'

https://www.vecernji.hr/vijesti/sva-odobrena-cjepiva-stite-100-posto-od-tezih-oboljenja-smrti-i-hospitalizacija-1469901

Bubaš:

‘Sva cjepiva u Hrvatskoj 100 posto štite od umiranja. Cijepite se onom vakcinom koja vam prva dođe pod ruku‘

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sva-cjepiva-u-hrvatskoj-100-posto-stite-od-umiranja-cijepite-se-onom-vakcinom-koja-vam-prva-dode-pod-ruku-15049086

The vaccines were all 100% effective in the vaccine trials in stopping hospitalizations and death.

All seven COVID-19 vaccines that have completed large efficacy trials — Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Novavax, AstraZeneca, Sputnik V and Sinovac — appear to be 100% effective for serious complications. Not one vaccinated person has gotten sick enough to require hospitalization. Not a single vaccinated person has died of COVID-19.

https://www.usatoday.com/story/opinion/2021/02/12/all-covid-vaccines-stop-death-severe-illness-column/6709455002/

Javi ako treba još linkova.

Po ovome je warhammer rekao istinu. Great Scott je govorio o 100% zaštiti od zaraze, a niti jedan tvoj citat iz ovih članaka ne piše o tome. Govore o 100% zaštiti od hospitalizacije i smrti.

Vampir001 pet 7.2.2025 10:02
Nole kaže...

Po ovome je warhammer rekao istinu. Great Scott je govorio o 100% zaštiti od zaraze, a niti jedan tvoj citat iz ovih članaka ne piše o tome.

Znao sam da će se netko uhvatiti toga, mogli bi reći semantika, ali nebitno.

Nole kaže...

Govore o 100% zaštiti od hospitalizacije i smrti.

U tome ne vidiš apsolutno nikakav problem ili dapače, smatraš to istinitim?

Arto pet 7.2.2025 10:14
Vampir001 kaže...
Nole kaže...

Po ovome je warhammer rekao istinu. Great Scott je govorio o 100% zaštiti od zaraze, a niti jedan tvoj citat iz ovih članaka ne piše o tome.

Znao sam da će se netko uhvatiti toga, mogli bi reći semantika, ali nebitno.

Semantika? Ne bismo mogli reći semantika, nego bismo mogli reći da se neki prave glupi.

notloB sub 8.2.2025 09:52
Sirotanovic kaže...
Nisan stručljak i moguće da smeta mnogima ali neki "preosjetljivi" na elektro zračenje lako moguće imaju nocebo-placebo efekt . Vrlo česta pojava u ljudi , imamo jaku moć psihe .

Jake moći psihe se rješavaju kod psihijatra, ne?

Zaporožac sub 8.2.2025 10:38
TuttoFinito kaže...

Neke ljudske populacije donedavno, a možda i dalje, nemaju pojavu raka. Smatra se da je tome tako zbog određenih antikarcinogenih supstanci u njihovoj prehrani, a ponajprije amygdalina, za kojeg znanost tvrdi da je smrtonosan, iako su se njime mnogi ljudi izliječili, i mnogi ga koriste za prevenciju. Djeluje na rak poput trojanskog konja. 

G Edward Griffin A World Without Cancer The Story Of Vitamin B-17

Vitamin B17 ne postoji.

Malo edukacije Onkologija.net 

Sirotanovic ned 9.2.2025 09:22

Može se i tako gledati na to kolega notloB 😅 , premda malo ekstreman pogled . Više sam ciljao baš na benigni nocebo, kako si možemo umisliti da nam je nešto pogoršalo zdravlje ili placebo da umislimo da nam je 5G poboljšao zdravlje 😅
Ako jako malo boli zanemariti , ako boli srednje možda pomogne čitati knjige ili audio knjige o psihoanalizi.
I priznaj nije baš slučaj za psihijatra, no ako baš jako boli svakako treba naći dobrog psihijatra.

TuttoFinito ned 9.2.2025 11:42
Sirotanovic kaže...
Nisan stručljak i moguće da smeta mnogima ali neki "preosjetljivi" na elektro zračenje lako moguće imaju nocebo-placebo efekt . Vrlo česta pojava u ljudi , imamo jaku moć psihe .

A vidiš, ima ih među njima koji su smatrali da su to umislili, da su tek žrtve placebo (nocebo) efekta, ali su s vremenom ustanovili da tome ipak nije tako, nego da im je osjetljivost stvarna. 

Zaporožac kaže...

Vitamin B17 ne postoji.

Opusti se, to je samo oznaka kojom je netko u nekom trenutku odlučio nazvat Amygdalin. Ali ono šta sam prethodno naveo - stoji. Mnogi su se njime izliječili od raznih rakova. Iako uspješnost nije zajamčena, mnogi ga smatraju najmoćnijim alatom protiv raka. 

notloB ned 9.2.2025 13:29
TuttoFinito kaže...
Sirotanovic kaže...

A vidiš, ima ih među njima koji su smatrali da su to umislili, da su tek žrtve placebo (nocebo) efekta, ali su s vremenom ustanovili da tome ipak nije tako, nego da im je osjetljivost stvarna. 

Zaporožac kaže...

Vitamin B17 ne postoji.

Opusti se, to je samo oznaka kojom je netko u nekom trenutku odlučio nazvat Amygdalin. Ali ono šta sam prethodno naveo - stoji. Mnogi su se njime izliječili od raznih rakova. Iako uspješnost nije zajamčena, mnogi ga smatraju najmoćnijim alatom protiv raka. 

Gdje stoji, u smeću? Zar ćemo svako anegdotalno trabunjanje prihvatiti na neviđeno? Gdje su istraživanja, ispitivanja, kliničke studije... ja sam jeo zemlju i izliječio laringitis, majke mi, i moj brat robert također, to je sada onda istina...

I psihopatologija je stvarna, i placebo je stvaran i osjećaj za filing je stvaran ali potpuno subjektivan kao i viđenje marije vidjelici... Osjećaj nikad ne vara, to je vrhunaravni dokaz... možeš misliti, ljudi mogu od straha i šoka i umrijeti i biti im beskrajno loše to još uvijek nije dokaz da nisam sve umislio i da nemam šizofreniju, ono što se događa u mojem mozgu može biti potpuno nevezano za objektivna zbivanja oko mene odnosno izvan mojeg tijela, da se tako izrazim, u biti je uvijek vezano ali moguće i na način da sam bolestan, u krivu, neobjektivan ili naivčina, na izbor.

TuttoFinito ned 9.2.2025 14:44

Nitko tebe ne tjera da išta prihvatiš. Uzmi u obzir različite opcije i biraj sebi po volji. Međutim, kad se primijeti uzorak kod razmjerno velikog broja ljudi, onda to baš više i nije anegdotalno. Upravo tako smo mi ljudi učili i o hrani i o jestivom i ljekovitom bilju, kako se koristi i za kakvu svrhu. Neke stvari su prošle višestoljetni, pa i višetisućljetni vremenski test, a to je najbolje jamstvo. Ima zapisa o biljkama starih tisućama godina, a te biljke se i danas uspješno koriste. 

notloB ned 9.2.2025 15:50
TuttoFinito kaže...

Nitko tebe ne tjera da išta prihvatiš. Uzmi u obzir različite opcije i biraj sebi po volji. Međutim, kad se primijeti uzorak kod razmjerno velikog broja ljudi, onda to baš više i nije anegdotalno. Upravo tako smo mi ljudi učili i o hrani i o jestivom i ljekovitom bilju, kako se koristi i za kakvu svrhu. Neke stvari su prošle višestoljetni, pa i višetisućljetni vremenski test, a to je najbolje jamstvo. Ima zapisa o biljkama starih tisućama godina, a te biljke se i danas uspješno koriste. 

Primjećujem samo uzorak naivnosti i beskrajno nepovjerenje u bilo što znanstveno, nisi tome ti kriv niti sada već većina razočaranih ljudi, liberalna demokracija gadno faila već dulje vrijeme...