I dalje je to "crno-bijeli svijet": BASF otkriva n
Vezano uz: I dalje je to "crno-bijeli svijet": BASF otkriva n

Trenutno dva crna, iako tu boju volim pogotovo na novom Golfu koji zgleda kao šišmiš no uzasna za odrzavanje i ljeti je ubijačina!
Stari Golf mi je bio plavi i svi su me znali(kak se rimuje:) od Dakra do Pariza, boja s najmanje nesreca po statistici nakon nje je žuta! Iako mi je iz prakticnih i vizualnih razloga bijela odlicna!
Siva na vw pogotovo Golfu GTI/R izgleda nestvarno dobro!

Trenutno dva crna, iako tu boju volim pogotovo na novom Golfu koji zgleda kao šišmiš no uzasna za odrzavanje i ljeti je ubijačina!
Stari Golf mi je bio plavi i svi su me znali(kak se rimuje:) od Dakra do Pariza, boja s najmanje nesreca po statistici nakon nje je žuta! Iako mi je iz prakticnih i vizualnih razloga bijela odlicna!
Siva na vw pogotovo Golfu GTI/R izgleda nestvarno dobro!
Nema boje koja ce od Golfa napraviti auto ;)

Nema boje koja ce od Golfa napraviti auto ;)
Drlog od auta.
Usput, jel to onaj BASF koji bjezi iz "fatherlanada"?

Kao i sadasnji dizajn auta tako i boje. Sve dosadno.

Naravno da je bijela česta boja jer se ona ne nadoplaćuje (imamo dva bijela auta). Ali boju ne bi trebalo birati prema ukusu - nego prema sigurnosti, a to su bijela, crvena, žuta, narančasta... a nikako crna, siva, smeđa, zelena - općenito tamne boje i boje koje se stapaju s okolinom i cestom.

generalno se slažem s tobom, volio sam svojeg "kozlića" (Suzuki Ignis) u metalik narančastoj, ali kad volim plavu boju na većim (limuzinskim) autima i to tamnije nijanse...
za vidljivost - upaljena svjetla, ne ?
Pa kako me majka grafičarka učila, bijelo i crno nisu prave boje, nego mješavine svih boja (bijela) i odsustvo boja zbog nemogućnosti refleksije bez izvora svjetla (crna)...
stoga moji su auti metalik petrol plavi, narančasti, plavi....
iako neke inačice crne bi mi legle, ali opet ovisi o autu...a ni neke bijele kao Candy (one s laganim ružičastim odsjajem) nisu loše...
Jedino što mi je zbilja šugavo, su ove "nove" boje na autima, osobito Sv. Njemačkog Trojstva, tzv. radijatorske boje, nekakve mat uljaste sive/bež... gadno 'ko mix Golde Meir i Margareth Thatcher...