vrinho uto 28.1.2025 20:45
ukay1000 kaže...

Za tjedan dana vijest "Trump uveo sankcije protiv Deepseek, zabranjen svima koji koriste usluge americkih tvrtki".

Da te ispravim:

Za tjedan dana vijest "Trump uveo sankcije protiv Deepseek, tko će ga ilegalno koristiti bit će deportiran".

bmw_power uto 28.1.2025 21:38

Nema dugo se okupili, velika maga kao garancija početka zlatnog doba s bilijarderima, gospodarima svemira ... a xi poslao nekog lajbeka da im sa 6 milja ubije preko 600 milijardi ... kažu i ameri svjetski rekord, da su pravi ljudi s tih 600 milijardi nahranili bi afričke djece za milenije ... luda vremena

... bojim se da je musk prežestoko glumio zabijanje zastave na marsu i da neće preživjeti kad mu jave da se kineska posada spustila pezejcem na mars prije pola sata

LudaRajcica sri 29.1.2025 00:23
pravi_covijek kaže...
Brk kaže...
@ covijek, Isto kaze i vucic panju.

Super argument, ali ako si u AI polju shvatio bi da je cijela prica napuhana. Ne znam kakve veze vas picousti ima s time.

sto je napuhano?

da potpuno otvoreni i besplatni model radi brze i bolje od 4.o?

da daje dizertacije a ne mediokretske odgovore?

da su potrosili daleko manje novaca u razvoj modela?

nekima smeta distilacija, nekima smeta ovo ili ono.... neki sanjaju o nekakvim bedastocama poput agi alli sve je to nebitno, ono, manje bitno od cinjenice da voda tece nizvodno.

ali biitno je jediino ovo: internet nikog nije zanimao kada smo placali 12kn na sat da bi surfali na 14400 ili 9600.... a bio je i 24kn bez pretplate ;) nikog nije zanimao, nije bilo novaca, nista....

kako je pala cijena, tako je i broj korisnika rastao, a kada je pala cijena za mobilni internet, nastao je i youtube(nastao je ranije, ali eksplodirao je tada) i sl. zasto? zbog korisnika, reklama...

i upravo, cinjenica da je n puta jeftiniji od konkurencije cini ovo revolucijom.... 

Mitch sri 29.1.2025 00:34

Ovo je samo dokaz koliko je ovih crypto brosa uslo u AI, kolko je random product ne-tehnickih ljudi uslo u research i koliko su svi skupa sve usporili.

20ak ljudi, 2000 GPUova i samo rezultati se mjere. Jos otvorili weightse, offline model, ubili svaku ideju o kineskom spijuniranju itd.

R1 ce ostavit toliki utisak da mislim ljudima jos nije jasno. Sada je moguce generirati sinteticke datasetove za taskove gdje smo mogli samo sanjat o 99% AUC. Prakticki mozes hardkodirat svaki task za buduce modele sa malo few-shot learninga

uss sri 29.1.2025 17:45
Switch kaže...

Ma to je sranje ko i chatgpt.

Pao je test odmah u startu...rekao je i osam i Đakovo...

Ja ga pitao čime maže kosu kada nema gela, odgovorio mi "ničim". Totalni levat, nema pojma. Ne zna ni kako se zove mladunče od Jarebice Normalis