Corto_1973 pet 24.1.2025 11:33

Za mlade kolege - to nije prvi hrvatski film u nominaciji, nego 6. A i Bitka na Neretvi se vodila kao hrvatska koprodukcija. Ne zaboravimo da je Hrvatska, iako tada dio bivše države, i osvojila jednog Oscara. To što se trebamo stidjeti što se Dušanu Vukotiću, nakon 90-tih radilo, trebamo se stidjeti.

PaleRider pet 24.1.2025 11:55

Mogao sam i misliti da je ratni.. Ne podnosim ratne filmove, pogotovo bazirane na tzv. istinitim događajima, jer je jasno da, namjerno ili ne, prvenstveno služe određenoj političkoj propagandi, a nominacije za Oscara su u zadnje vrijeme vrlo političke. Pitam se da li bi dobili nominaciju da se radi o fiktivnom događaju s obrnutim ulogama. Vjerojatno ne, bez obzira na kvalitetu. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.

Zaporožac pet 24.1.2025 14:57
Corto_1973 kaže...
Za mlade kolege - to nije prvi hrvatski film u nominaciji, nego 6. A i Bitka na Neretvi se vodila kao hrvatska koprodukcija. Ne zaboravimo da je Hrvatska, iako tada dio bivše države, i osvojila jednog Oscara. To što se trebamo stidjeti što se Dušanu Vukotiću, nakon 90-tih radilo, trebamo se stidjeti.

Nije to prvi hrvatski nominirani film, već prvi hrvatski film nominiran od osamostaljenja.

Piše ti u naslovu.

60nine pet 24.1.2025 15:34

Pogledao ga jučer (ima na youtubeu na Arte kanalu)...

Film mi je na prvu bio, onak - ništa posebno, dok nisam malo razmislio o svemu - nije samo o ratu, ratnim stradavanjima, puno je šira poruka u filmu - pogotovo u današnje vrijeme kad svi samo šutimo dok nas gaze sa svih strana...

atmosfera filma odlična - podsjetila me na momente na The Zone of Interest gdje točno znaš što se dešava/će se desiti, ali to ne vidiš u prvom planu već ti cijela atmosfera i zvukovi okolo dočaravaju sliku...

Corto_1973 pet 24.1.2025 16:04
Zaporožac kaže...

Nije to prvi hrvatski nominirani film, već prvi hrvatski film nominiran od osamostaljenja.

Piše ti u naslovu.

Na izvorište državnosti (ZAVNOH) sam i mislio, kolega :-) Novinar očito nije...

ihush pet 24.1.2025 22:58
PaleRider kaže...

.. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.

-u predtrumpekovo doba, no sad je obrnuto :) .. pa šanse postoje...

PaleRider sub 25.1.2025 12:10
ihush kaže...
PaleRider kaže...

.. Ovako, da su stavili još kojeg Ruskog negativca a da je junak transseksualni crnac, možda bi dobili i Oscara a ne samo nominaciju.

Postoji pomak u fazi.. Ne može Trump sve odjednom.

ihush sub 25.1.2025 16:12
PaleRider kaže...
ihush kaže...
PaleRider kaže...

Postoji pomak u fazi.. Ne može Trump sve odjednom.

-si siguran? :) .. postoji (upravo sad izmišljena..) teorija da je on rođak ili sam (tm) djedmraz.. i kad malo razmisliš postoji dovoljno koincidencija da bi čak mogao biti.. :)) npr djeca mu vjeruju (ili glasači, dođe na isto), a prva stvar koju je napravio, nije mir u svijetu pa ni rat, nego pedala 'uključivostima' i postaje neobično (nadnaravno?) kako sve stiže, pa i gluparije barem naoko.. no opet i musk je 'isti', pa se tako bavi s tisuću poslova, buši tunele, lansira rakete, dijeli ponyje dok čita na gejmanju pa dobije ban.. odnosno, naravno, ne rade oni to osobno nego imaju 'male patuljke' i tad svaki veliki vođa može biti svemoguć ili djedmraz.