nikonja sub 11.1.2025 23:16

Glupost, da je to čak još uvijek na tom smetlištu pa nema boga da bi to našao, do sada je iznad tog diska sigurno jedno 20mt smeća i prije će dobit na lotu te pare nego nać taj disk. Uostalom da je pametan onu sekudnu kaj je to skužio je trebao otić do odlagališta i turnit 100 funti pajdi koji tam radi i kopat....

T700 ned 12.1.2025 08:59

događa se. naučis na najtezi način. ... Ja sam na jednom hdd imao 1tb podataka, samo na tom disku. I htio sam preformatirati usb stic i greškom odabrao krivu putanju i obrisao taj 1tb disk.

Sirotanovic ned 12.1.2025 17:31

A kako je tek onome što je naručio pizzu i platio bitkonjima, koji tada nisu ništa vrijedili. To je bila vijest prije barem 5 godina da je pizza koštala kad se predračuna bitkoint vrijednost ispalo 120 000 000 dolara , a sad vrijednost te pizze što je proždro je dupla 🤑

Ivan(4) ned 12.1.2025 22:47
Sirotanovic kaže...
A kako je tek onome što je naručio pizzu i platio bitkonjima, koji tada nisu ništa vrijedili. To je bila vijest prije barem 5 godina da je pizza koštala kad se predračuna bitkoint vrijednost ispalo 120 000 000 dolara , a sad vrijednost te pizze što je proždro je dupla 🤑

Dupla? Nisi ni blizu! Florida Man po imenu Laszlo Hanyecz je 22. maja 2010. za dve pizze dao 10 000 bitkoina!

Solo761 pon 13.1.2025 07:51

Meni nije jasno zašto je uopće bacao disk?

Imam još u ladici i SCSI diskove od 8GB, ispravni su, rade, ne vidim zašto ih baciti. A kamoli da samo tako bacam neki disk. Tek kada/ako bekne... Uvijek se nađe gdje se može upotrijebiti, bilo za nešto konstruktivno, bilo za retro pizdarije. Ili da i sam ne čačkam po tome bih dao takav disk nekome tko se zanima time. Tako sam i dobio te SCSI diskove, taman su mi trebali za Commodore A590 vanjski disk za Amigu 500, da ga vratim u žive pošto je origigi 20MB (da MB) MFM disk beknuo davno prije nego je to sve došlo do mene... Koji isto još uvijek imam, mada je beknuo...

A da ne govorim da ne bih bacio bilo kakav disk prije nego bih ga temeljito obrisao (i prebrisao)...

Ovaj je IT tehničar tipa "mali Pero iz ulice koji džabe instalira ofis"...

miki_the_pirat uto 14.1.2025 12:52
Sirotanovic kaže...

meh... prodao bi ih vjerojatno kad su vrijedili 100$ i bio sretan kako je dobar biznis napravio... ni prvi ni zadnji

filip_medo uto 14.1.2025 13:00

Koliko naivan možeš biti da misliš da češ pronaći HDD ( čak i čitav ) ispod 1-2m. tone otpada ?
"Imao je dva identična diska, a slučajno je odbacio onaj s kriptovalutom umjesto praznoga." Tko baca čitav, upotrebljiv HDD ?