Sirotanovic ned 5.1.2025 14:31

"Ono što je Georgescu napravio je točno repliciranje onoga što Rusi... [su] radili godinama stvarajući lažne račune, kupujući lažni angažman", rekao je Cesarini".

Aha, znači kad algoritam Twittera mi izbacuje non stop Možemo i HDZ onda je to sloboda medija , a kad izbaci RT i Putina onda je dezinformacija , jesam dobro shvatio 😉

Ili što je napokon pao "režim" u Siriji,kao i u Libiji a sad tamo vlada sloboda medija i naroda , to je onda "sloboda medija" koja je poželjna kod novinara ?

Spada li u istu kategoriju što naši i zapadni političari imaju tisuće pratitelja na facebooku iz Indije i Bangladeša, to je sloboda ,dezinformacija ili samo njiova taština ?

Sirotanovic ned 5.1.2025 14:50

A gdje tek smjestiti vijesti o ratu u jadnoj Ukrajini, sloboda medija jel i uklanjanje dezinformacije .

2022 ona pisanja zapadnih novinara da Rusi više nemaju za šljem i metak nego da napadaju sa lopatama i kifle te da će se sutra predati .
Kao da nismo tada shvaćali da je to laž koja služi za pumpanje i rajcanje raje da se rat nastavi i da raja zahtjeva vojnu pomoć Ukrajini.

Da nisu plaćeni novinari širili tada slobodu medija (tj. lagali) i da mediji nisu blokirali svakog novinara s integritetom (i nazvali to dezinformacijom) rat bi već bio gotov , dogovor neki bi već pao, EU ne bi toliko novca utukla u oružje nego u napredak i boljitak, ne bi bilo milijun mrtvih Ukrajinaca i Rusa.

I što smo dobili do sada , tolike milijarde potrošene (otišle u ruke najbogatijih koji drže dionice vojne industrije ) koje smo mogli uložiti u boljitak naše djece, milijun mrtvih a granice se skoro pomake nisu. Ma odmah da novinari zahtjevaju mir bio bi mir, bolje bilo kakav mir nego rat.
Kako je Gandhi rekao "nema put ka miru , mir je put" 🙏

mpapec ned 5.1.2025 18:15

Zato je tesko objasniti zbog cega su istinite vijesti (one kontra fake news) predvidjale pobjedu Kamale i za to imale sve dokaze i ankete, iako su konacni rezultati pokazali gubitak izbora epskih razmjera.

guslac ned 5.1.2025 19:20

Uvijek je pitanje koji je kriterij koji određuje što je točna a što netočna informacija. Nadam se da nikada nećemo zaboraviti kako smo bili cenzurirani za vrijeme korone, dok su gluposti tipa zatvaranja dječjih igrališta bile znanstvene činjenice.

ivanzu ned 5.1.2025 19:52
Sirotanovic kaže...
A gdje tek smjestiti vijesti o ratu u jadnoj Ukrajini, sloboda medija jel i uklanjanje dezinformacije .

2022 ona pisanja zapadnih novinara da Rusi više nemaju za šljem i metak nego da napadaju sa lopatama i kifle te da će se sutra predati .
Kao da nismo tada shvaćali da je to laž koja služi za pumpanje i rajcanje raje da se rat nastavi i da raja zahtjeva vojnu pomoć Ukrajini.

Da nisu plaćeni novinari širili tada slobodu medija (tj. lagali) i da mediji nisu blokirali svakog novinara s integritetom (i nazvali to dezinformacijom) rat bi već bio gotov , dogovor neki bi već pao, EU ne bi toliko novca utukla u oružje nego u napredak i boljitak, ne bi bilo milijun mrtvih Ukrajinaca i Rusa.

I što smo dobili do sada , tolike milijarde potrošene (otišle u ruke najbogatijih koji drže dionice vojne industrije ) koje smo mogli uložiti u boljitak naše djece, milijun mrtvih a granice se skoro pomake nisu. Ma odmah da novinari zahtjevaju mir bio bi mir, bolje bilo kakav mir nego rat.
Kako je Gandhi rekao "nema put ka miru , mir je put" 🙏

Ne znam kako bi novinari u Rusiji zahtjevali mir.

gpd ned 5.1.2025 20:01
Sirotanovic kaže...
Ma odmah da novinari zahtjevaju mir bio bi mir, bolje bilo kakav mir nego rat.

Preveliku važnost daješ instrumentu.

Ja čisto sumnjam da novinar / medij ima neku moć da zaustavi silu...

Sirotanovic ned 5.1.2025 20:53

@Mutombo prisjeti se rat nije počeo ruskim napadom 2022 nego nekoliko godina prije i da bio je neki dogovor i barem se nije ginulo. Dali je bio dogovor pravedan , sigurno nije za sve i pogotovo ne za ekstremiste, ali su ga javno podržale SAD, kao i Macron francuski predsjednik i siguran sam da pitaš sad Ukrajince da bi pristali na isto sporazum .
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/sto-je-sporazum-iz-minska-i-moze-li-on-spasiti-situaciju-s-ukrajinom/2338552.aspx

A tako će i završiti ovaj pokolj , dogovorom i pregovorima . Ali očito i nažalost tek kad se jedna ili obje strane jako istroše, dali zbog manjka topovskog mesa ili ekonomske cijene . Ili to ili do Moskve jel.

@gpd da naivno od mene ali kada bi svi iskali ili barem dobra većina dogodilo bi se , iako bi se tome protivili oni bogati vlasnici vojne industrije , kao i vlasnici medija. Rat bi se brzo završio.

cvaja997 ned 5.1.2025 22:28

Volim trolat. Na godisnjem sam, ali sam od Nove godine bolestan. Moram priznat da sam neugodno iznenaden kolicinom cenzure. I to sa lijevog, samoproglasenog liberalnog spektra. Svaka stavka je bila pazljivo napisana kako se nebih doveo u nezgodnu situaciju, sa zakonske strane. O desnoj vladajucoj stranci sam mogao pisat sve i nikad nije bio post izbrisan, nikad nisam bio shadow banned. Tesko je sad napisat kolika je zapravo kolicina dezinformacije ako postoji cenzura, koje mi nismo uopce svjesni.