Novice čet 26.12.2024 02:27
Cryogenic kaže...

Ja uzeo 75", mini led ips-ads, 512 local dimming zona, 5 godina gare, na akciji za 1078 eura, stiže za cca 5-7 dana, budemo videli.

Ajde ostavi recenziju pls kada budeš imao vremena, na toj veličini se vidi svaka potencijalna mana.

petric1 sub 25.1.2025 20:59

Na dobrom popustu u Elipso dućanima jučer vidio da imaju akciju 55 inčni dođe 580 eura.Slika je stvarno dobra i koliko vidim u điru je 2+3 jamstvo sa registracijom kod Hisensa.Sve u svemu jede malu djecu što se tiće slike a i zvuka!Playstation 5 je napokon prodisao i pokazao što može na ovom TV-u!

andi.cro danas 16:16

Evo JA uzeo 55"U7NQ prije 2 tj. i uz prijavu na Hisense webu dobio još 3g. jamstva na postojećih 2g.
Uzeo ga u HgSpotu za 599€ link

Bilo mi ga je dosta teško namjestit da mu slika bude kak treba jer osim predinstaliranih modova slike ima i svakakve pod-postavke.

Otežava i to što imam programe preko EON-a i neki su dobre kvalitete a neki loše... također neki trenutni sadržaj može biti lošiji a neki bolji pa nisam znao na koji program da stavim i koji sadržaj da odaberem prilikom podešavanja.

Tek kada sam otišao na YT i pronašao 4k sadržaj sam uistinu vidio pravu ljepotu koju ovaj tv može prikazati ali ako namjestim postavke po 4k sadržaju, Full HD programi preko EON-a nisu baš nešto!
Odlučio dam onda podesiti postavke tv-a prema najgledanijim programima a to su Nova i RTL. Savjet je da stavite sadržaj na koji nije film ili serija nego neke emisije koje snime RTL ili Nova ( u mojem slučaju ) jer neki film ili serija mogu biti sa loših izvora u lošijoj kvaliteti pušteno na dotičnom programu.

Ja sam se odlučio za mod "HDR Sport" ali sam ga još podesio u pod-postavkama po svom i to mi je najbolje odgovaralo.

HDR Film i HDR Imax mod su me razočarali jer su kao izbljedjeli ili kao da gledaš kroz sumaglicu.

Filmaker mod je bazično najbolji ali ako ćete se igrati postavkama određenog moda, Sport i Dinamic se daju najbolje podesiti a slika ostaje oštrija nego ako vam je bazični mod neki drugi mod.

Uglavnom, za 55" sa tom tehnologijom koju su ugurali nutra i za cijenu od 599€, mislim da će te teško naći bolji!

Cryogenic danas 21:57
Novice kaže...
Cryogenic kaže...

Ja uzeo 75", mini led ips-ads, 512 local dimming zona, 5 godina gare, na akciji za 1078 eura, stiže za cca 5-7 dana, budemo videli.

Ajde ostavi recenziju pls kada budeš imao vremena, na toj veličini se vidi svaka potencijalna mana.

TV je stvarno odličan, bez nekihmana. Blooming se primijeti najviše oko bijelih slova, ali ne smeta i rijetko ga kad bude, mora bit skroz crni ekran. Ghosting se ne primjećuje. Motion handling odrađuje više nego dobro, svakako bolje nego VA.  Mini LED odličan kad je riječ o prikazu crne – iznenađujuće dobra kvaliteta za znatno manju cijenu u usporedbi s OLED-om. Kontrast i boje u HDR'u fantazija. Držim ga nekad na HDR Standard nekad na HDR Dynamic. Najveći problem/mana zapravo nije u samom TV-u, već u nedostatku kvalitetnog sadržaja. Gledam IPTV s udaljenosti od 2,5/3 metra u Full HD rezoluciji i slika je sasvim pristojna. Nije 4K, ali je zadovoljavajuća, mislio sam veći ekran, sad će se to nešto jače izpikselizirat ali nije, daleko je to od one zrnate slike kakvu daje 720p. 4K sam po sebi izgleda bolesno.