DuxCro sri 11.12.2024 16:40

"istraživanje je financirao Institut za znanstvene informacije o kavi, neprofitna organizacija koju podupiru velike međunarodne kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom kave."

Kutija cigareta dnevno potiče zdravlje krvožilnog sustava. Istraživanje financirala udruga Hrvatskih plantažera.

viciousone čet 12.12.2024 01:50

Radio sam sa jednim tipom nekih 5-6 mjeseci.
Rutina mu je bila prilikom dolaska na posao popiti 4-5 šalica kave i popuštit 4-5 cigareta.
U to vrijeme što smo radili skupa, tipu je koža na licu potamnila, a izgledao je kao da je ostario 15tak godina.

Ja popijem možda 2 kave godišnje. Ima lijep miris, dok joj je okus odvratan. Jedino ga mogu popraviti većom količinom šećera, a to ne želim. Prirodni sokovi (sa vitaminom C) i normalno spavanje/buđenje puno su bolji za organizam.

rokonja čet 12.12.2024 08:51
viciousone kaže...
Rutina mu je bila prilikom dolaska na posao popiti 4-5 šalica kave i popuštit 4-5 cigareta.
U to vrijeme što smo radili skupa, tipu je koža na licu potamnila, a izgledao je kao da je ostario 15tak godina.

Ja popijem možda 2 kave godišnje. Ima lijep miris, dok joj je okus odvratan. Jedino ga mogu popraviti većom količinom šećera, a to ne želim. Prirodni sokovi (sa vitaminom C) i normalno spavanje/buđenje puno su bolji za organizam.

Prema istraživanju: ti ćeš umrijet lijep i mirišljav, a lik će živjet crn i smrdljiv. Eto što ti život.

picajzla0707 čet 12.12.2024 12:32
viciousone kaže...

ja imam 51 godinu, desetljećima pijem 5-6 šalica kave dnevno i to onih velikih

izgledam mlađe od 99% ekipe mojeg godišta, dapače, izgledam mlađe i od mnogih koji su 10 godina mlađi od mene

i ne lažem, tkogod me upozna misli da sam mlađi od 40

i gdje smo sad s takvim anegdotalnim primjerima?

Zaporožac čet 12.12.2024 15:55
picajzla0707 kaže...
ja imam 51 godinu, desetljećima pijem 5-6 šalica kave dnevno i to onih velikihizgledam mlađe od 99% ekipe mojeg godišta, dapače, izgledam mlađe i od mnogih koji su 10 godina mlađi od menei ne lažem, tkogod me upozna misli da sam mlađi od 40

i gdje smo sad s takvim anegdotalnim primjerima?

Genetika, a i malo imaš više kila, (sam si napisao 2m, 120 kg) pa su ti manje bore na licu.

Puno ljudi u četrdesetim i početku pedesetih relativno izgleda mlađe, ali kad uđeš u šezdesete sve se to poravna, više genetika ne pomaže.

Vidim fotke kolega s posla na team buildingu (od prije tri godine) koji su s 65 otišli u mirovinu, a pored njih ja i još mlađi od mene (žene i muškarci).

Na fotkama se točno vidi tko je koliko star, čista fotka ne laže, iako u prirodi mi se neki od 40-50 god. čine mlađi/e, na fotkama izgledaju točno koliko godina i imaju.

Osim toga, naviknemo na svoj i izgled naših bližnjih, pa i kolega s posla.

Nedavno mi je bio tehničar Tcoma. (dobio sam nakon 100 god. ponovo fiksni telefon, nisam ga mogao pokrenuti)

*Pitao me je; "jesam li k vama dolazio" ?

*Rekoh; "vi ne, kod mene je dolazio tehničar alen marić (izmišljeno ime i prezime, sjećam se imena i prezimena)

*On kaže; pa ja sam Alen Marić (nisam ga vidio 10 godina)

Auuu..klinac ja mu se ispričam, a lika nisam prepoznao.

*On meni kaže;

"Ha, čudo da me niste prepoznali, meni svi govore da izgledam mlađe" 

picajzla0707 čet 12.12.2024 16:14
Zaporožac kaže...

Genetika, a i malo imaš više kila, (sam si napisao 2m, 120 kg) pa su ti manje bore na licu.

Puno ljudi u četrdesetim i početku pedesetih relativno izgleda mlađe, ali kad uđeš u šezdesete sve se to poravna, više genetika ne pomaže.

vjerojatno genetika, kad sam bio mlađi to je bio problem jer sam izgledao kao klinjo iz osnovne čak i u trećem srednje

u vojsci se jedini nisam brijao, malo paperja ispod nosa... zadnji mliječni zub izgubio sa 17 i to mi ga je zubarica morala čupat da oslobodi mjesta trajnom ispod njega

al eto, sad zato sjednem s kolegama koji su 40-50 godina i izgledam od svih  osjetno mlađe, uživo i na slikama

ante_etna čet 12.12.2024 16:56
Zaporožac kaže...

Kod nekih kao da neki trigger proradi, dugo dugo su mladoliki i onda naglo ostare u godinu dvije. Meni je Manolić do stodruge izgledao isto skoro 10g mlađe, ne bih mu dao više od 92, najviše 95 i onda nakon toga baš se vidjelo da je propao i brzo je i otišao. On je inače tukao one Nescafé Dolce Gusto Latte Macchiato kapsule po deset komada na dan, oko njega praznih čahura kao 1942 onih od 7,9.