markoBT uto 10.9.2024 19:27
Idealist kaže...

ovi prometi i neto dobiti, te brojke vise nemaju smisla...

Zašto? Ako uzmeno da Google ima 3-4 milijarde klijenata širom svijeta to je samo stotinjak dolara po kljentu godišnje. 30 centi dnevno. Ništa. 

jozef sri 11.9.2024 00:34
markoBT kaže...
Idealist kaže...

ovi prometi i neto dobiti, te brojke vise nemaju smisla...

Zašto? Ako uzmeno da Google ima 3-4 milijarde klijenata širom svijeta to je samo stotinjak dolara po kljentu godišnje. 30 centi dnevno. Ništa. 

to uopće nije malo. Medijalni globalni per capita prihod kućanstava je samo $8 dnevno.

meme3 kaže...
Nevezano uz sadržaj članka, al šta je s ovom ružnom AI slikom? Barem kupite neku stock sliku za par centi, sve ove AI-generated slike izgledaju jeftino i užasno

AI slika odrađuje posao (skreće pozornost na temu) i prikazuje točno ono što autor traži. Da je netko išao tražiti stock fotku s željenim motivom potrošio bi sate na traženje, a ti sati koštaju puno više od par centi.

Space Cadet sri 11.9.2024 09:42

Koliko god su mi Google & co. antipatični, nije mi skroz jasno zašto ne smiju promovirati svoje usluge. I na Uncle Ben's umacima piše da ih se treba jesti uz Uncle Ben's rižu. A proizvođači printera blokiraju korištenje tonera i tinte koji nisu njihove proizvodnje, i čak ugrađuju u njih uređaje koji prate potrošnju da ih se ne bi moglo kasnije puniti. Nije da ja ne bih kaznio najdeblje krave, ali zašto ne biti konzekventan i kad se radi i manjim igračima?

markoBT sri 11.9.2024 16:29
Space Cadet kaže...

Koliko god su mi Google & co. antipatični, nije mi skroz jasno zašto ne smiju promovirati svoje usluge. I na Uncle Ben's umacima piše da ih se treba jesti uz Uncle Ben's rižu. A proizvođači printera blokiraju korištenje tonera i tinte koji nisu njihove proizvodnje, i čak ugrađuju u njih uređaje koji prate potrošnju da ih se ne bi moglo kasnije puniti. Nije da ja ne bih kaznio najdeblje krave, ali zašto ne biti konzekventan i kad se radi i manjim igračima?

Zato što i izricanje kazne košta. Za ove je trebalo 7 godina rada skupih stručnjaka. I ako to nećeš moći naplatiti visinom kazne čemu se zajebavat. 

Na primjer, kako bi ti dokazao da tvrdnja Uncle Ben'sa nije istinita?

ihush sri 11.9.2024 20:22

.. ipak se kreće naplaćuje.. ili vidjet ćemo, tko će kome i koliko naplatiti, princeza-eu ujki ili kao do sad, prdneš i praviš se glup :) ..

-prisjetimo se, galileo je imao izbor, ćevap (lomača) ili ravnozemljaš.. pošto nije postao fastfood, ostala je izreka, možda i točna.. možda samo želja, možda i ova naplata tako prođe.. nije istina-zakon jedino bitno, važna je i sila.