Mainframeovi odbijaju izumrijeti
Vezano uz: Mainframeovi odbijaju izumrijeti

Pričam ja sa sjedim ITevcima jednog osiguravajućeg društva i objašnjavam moderne DevOps koncepte. Izleti mi slučajno kako je kontejnerizacija današnji standard. Dobijem provalu smijeha i odgovor: "Mainframe je standard, mi ga koristimo 50 godina. Ovo tvoje je samo jedna od novotarija."
Zar jedno iskljucuje drugo?

Eto razloga naučit Cobol i brat dobru

Pričam ja sa sjedim ITevcima jednog osiguravajućeg društva i objašnjavam moderne DevOps koncepte. Izleti mi slučajno kako je kontejnerizacija današnji standard. Dobijem provalu smijeha i odgovor: "Mainframe je standard, mi ga koristimo 50 godina. Ovo tvoje je samo jedna od novotarija."
Pa u biti dijeljenje resursa na različite poslove u realnom vremenu i je krenulo u svijetu mainframea. Idejno od pedesetih godina, u stvarnoj upotrebi od osamdesetih.