syncmaster245b pon 1.7.2024 21:01

Dok god se ne objave sluzbeni rezultati istrage, pozar je izazvao elektricni automobil.

Necemo zaboraviti valjda zaboraviti:

An emergency responder was heard in a recording released by Dutch broadcaster RTL as saying “the fire started in the battery of an electric car.”

Ajar uto 2.7.2024 09:14
mGT kaže...

Ako je totalna šteta, pretpostavka je da takav proizvod više nije po proizvođačevoj normi,

te je kao takav nesiguran za korištenje i treba ga zbrinuti.

i takvi su dobri za mutava noćna iživljavanja po zg, uz otvorene prozore, urlanje i treštanje cajaka, odn. uobičajen folklor vikendima. 

Matty uto 2.7.2024 11:02
Pero Dinamit kaže...
Ne kuzim, auti se mogu popraviti ako je potrebno, ali su svejedno proglaseni kao totalna steta. Gdje je tu opravdani rizik da ne idu u prodaju dalje?

Vlasnik je tražio da se prolgasi totalna šteta, vjerovatno da može naplatiti od osiguranja punu cijenu automobila.

No, ako je proglašena totalna šteta onda je totalna šteta - ti auti se ni pravno ne mogu vratiti na cestu jer više ne "postoje".

Pero Dinamit uto 2.7.2024 14:50

Ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku dobiješ do 70% iznosa, nikada cijeli.

Isto ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku, ti ga dalje možeš popraviti i voziti normalno. Znači, možeš na cestu s njime normalno kada ga popraviš.

Been there, done that.

jozef uto 2.7.2024 15:43

U nekim zemljama auto više nije u registru pa se ne može osigurati, osim ako nekim upravnim postupkom promijeniš VIN pa auto dobije novi identifikaciju. U nekima sve prolazi. 

Naravno da BMW želi zabraniti prodaju tih automobila, jer svakim prodanim gube kupca za novi.

Matty uto 2.7.2024 20:09
Pero Dinamit kaže...

Ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku dobiješ do 70% iznosa, nikada cijeli.

Isto ne znam kako je vani, ali kod nas kada ti proglase totalku, ti ga dalje možeš popraviti i voziti normalno. Znači, možeš na cestu s njime normalno kada ga popraviš.

Been there, done that.

Mislim da se ovaj slučaj ne odnosi na cestovna osiguranja i aute specifično. Ovo su osiguranja predmeta u tranzitu. U ovom slučaju to je automobil, mogli su također biti i kontejneri računala, odjeće, satova, bijele tehnike, itd.