Maskeron pon 1.7.2024 19:55

Zanimljiv je detalj da je Akio Morita — Sonyjev legendarni šef u to vrijeme — mislio da bi to bilo previše “antisocijalno” i dao je svom timu upute da naprave prvi Walkman s dva priključka za slušalice. Bio je u pravu što se tiče antisocijalnog aspekta (ljudi koji su se sami uključili), ali potrošači su očito više voljeli solo verziju.

Indestructible pon 1.7.2024 20:31

ja sam iz mladje generacije koja je zahvatila taj kasni period walkmana. iako nisu ti uredjaji bili sonyevi, drustvo oko mene je imalo od drugih brendova. sad kad se vratim malo u proslost, stekao sam dojam da je to nekako bilo obavezno imati, ne bas na nivou telefona, ali otprilike.

Ajar uto 2.7.2024 09:21

iam još uredno radeću verziju sonyjeva walkmana koji, osim kazeta, ima i 5 (!) tipki za pamćenje radiostanica (i digitalni FM tuner). kao i na telefonima, slušalice glume antenu. to mi je dio miraza, iako se više ne ženim ni mrtav. 

Macumba uto 2.7.2024 11:42

Negdje u ladici imam još uvijek Philipsov model. Mislim da isto ima dva priključka za slušalice 

Ali, iskreno ne sjećam se da sam ikad slušao zajedno s nekim s dva kompleta slušalica.

Veća je bila fora (tamo negdje u osamdesetima) s curom "dijeliti" walkman tako da svatko stavi jednu slušalicu. Pa smo tako bili "blizu"