Trajna ostavština Sonyjevog Walkmana: Od kazetaša
Vezano uz: Trajna ostavština Sonyjevog Walkmana: Od kazetaša

ja sam iz mladje generacije koja je zahvatila taj kasni period walkmana. iako nisu ti uredjaji bili sonyevi, drustvo oko mene je imalo od drugih brendova. sad kad se vratim malo u proslost, stekao sam dojam da je to nekako bilo obavezno imati, ne bas na nivou telefona, ali otprilike.

iam još uredno radeću verziju sonyjeva walkmana koji, osim kazeta, ima i 5 (!) tipki za pamćenje radiostanica (i digitalni FM tuner). kao i na telefonima, slušalice glume antenu. to mi je dio miraza, iako se više ne ženim ni mrtav.

Negdje u ladici imam još uvijek Philipsov model. Mislim da isto ima dva priključka za slušalice
Ali, iskreno ne sjećam se da sam ikad slušao zajedno s nekim s dva kompleta slušalica.
Veća je bila fora (tamo negdje u osamdesetima) s curom "dijeliti" walkman tako da svatko stavi jednu slušalicu. Pa smo tako bili "blizu"
Zanimljiv je detalj da je Akio Morita — Sonyjev legendarni šef u to vrijeme — mislio da bi to bilo previše “antisocijalno” i dao je svom timu upute da naprave prvi Walkman s dva priključka za slušalice. Bio je u pravu što se tiče antisocijalnog aspekta (ljudi koji su se sami uključili), ali potrošači su očito više voljeli solo verziju.