YouTube omogućava gledateljima dodati kontekst uz
Vezano uz: YouTube omogućava gledateljima dodati kontekst uz

Pa pročitaj članak jbt...

Razlika je što se obični komentar uvijek objavi, a bilješka samo ako si dio elite i bilješka dobije dovoljno glasova.
Nije mi jasno od koga dobija glasove kada NIJE objavljena dok ne dobije glasove?

Nedostaje kontekst

To sam se i ja pitao. I još nešto: ako na video o, recimo, ruskom napadu na Ukrajinu 20 Rusa napiše da je to laž, onda će to biti "službeno" prihvaćeno?

Jedina logika bi bila da je prvo dostupno samo eliti koja glasa i ako komentar dobije dovoljno glasova vide ga svi. Elita postaje cenzor. Tko upravlja elitom je gazda. Ako je transparento, i niko ne upravlja nego samo pravila, onda je ok. Ali u sekundi se može promijeniti i elitom upravljati drugačije, za neke ciljeve politike, ideologije, zarade i slično. Skliski teren.

Već smo imali prilike svjedočiti o žestokoj cenzuri svakog liječnika koji je propitivao nuspojave ili efikasnost cjepiva, ili spomenuo moguće porijeklo iz wuhanskog laboratorija koji je istraživao mutacije tog virusa. Odmah naljepnica "teoretičar zavjere" i ban. Poslije se ispostavilo da govore istinu. A koji lažu, slobodno, nema cenzure, dok god idu u prilog nekoj ideologiji, cilju, prodaji, zaradi. Nema tu poštenja, samo interes.
Koja je razlika toga u odnosu na obične komentare?