encoding pet 14.6.2024 21:26

Naime, Valve se optužuje da guši kompeticiju tako što od izdavača zahtjeva pristanak na cjenovne restrikcije. Drugim riječima, ako neki izdavač želi plasirati svoj uradak na Steamu navodno se najprije mora obvezati da dotični nigdje drugdje neće ponuditi po povoljnijoj cijeni, a što zajedno s ekscesivnom provizijom od 30% u konačnici rezultira i ekscesivnim cijenama.

Šta nije da isto rade Amazon, Apple i Google?

lovac82 sub 15.6.2024 01:34
encoding kaže...

Naime, Valve se optužuje da guši kompeticiju tako što od izdavača zahtjeva pristanak na cjenovne restrikcije. Drugim riječima, ako neki izdavač želi plasirati svoj uradak na Steamu navodno se najprije mora obvezati da dotični nigdje drugdje neće ponuditi po povoljnijoj cijeni, a što zajedno s ekscesivnom provizijom od 30% u konačnici rezultira i ekscesivnim cijenama.

Šta nije da isto rade Amazon, Apple i Google?

Cuj........   uvedi sankcije, tuzakaj ili pokreni ala budi inicijator neke nove ideje ili rezolucije (da poravnas stare racune), pa ce "narod" da izglasa itd. Nikomu nije zabranjeno, barem da pokusa, a ne samo, oplakivati: "zasto sam ja uvijek ta jebena stranka......"

Naravno, nitko si gore navedeno nece uvesti/nametnuti/pokrenuti ili kazniti se sam(tu smo, uglavnom, svi isti/slozni)....... to je na drugoj strani "šanka".

BTW ne ulazim sada u to je li to netko od gore navedenih "velikana" (drzimo se teme, u ovom slucaju... IT segmentu) radi van legalnih okvira ili ne.... ali ako netko radi identicno, onda postoji netko negdje tko bi mogao pokrenuti jos kakvu tužbicu (barem pokusati da dode do zeljenog rezultata).