Damir22 sub 25.5.2024 17:07
Aldo kaže...

"ICQ (I seek you) su razvili AOL i DST Global i lansirali ga krajem 1996. godine"

a ja sve ove godine bio u zabludi da su ga razvili izraelci, tvrtka Mirabilis...

Nisi jedini koji si zivio u zabludi ;)

Davna dobra vremena.... cak i prije nego je bug cede donio icq sirokim masama, od nekud se pojavio i kod mene... naravno, govorimo o vremenu kad internet nije bio sveprisutna opcija u nasim zivotima, i nije postojao 24/7, vec, za one mladje to ce mozda biti tesko vjerovatno, na internet si se "spajao"..... tako da notifikacije i sve ostalo su bile po defaultu pogasene, jer....cemu?

dozivljaj koristenja nije bio ni slican danasnjem dobu im-ova, poruka, vacapova, vibera, mesengera i slicnih piz..... 

Cak se sjecam, doduse ne tocno i precizno, ali to ne umanjuje (puno) tezinu, moj icq broj je bio s 5 znamenki, ili mozda cak i s 4, kako rekoh, previse vremena je proslo..... 

HCSC sub 25.5.2024 22:38

...joj da, koja vremena i sami počeci IM. I da komunicirao i s potpunim neznancima (kako navode i u članku) samo zato što sam to mogao.

p.s. mislio sam da je ICQ odavno ugašen, odnosno van uporabe

Father_Dougal ned 26.5.2024 01:47
Romano kaže...

Kad mi je netko isao na živce tu je bio i Nuker

Hahaha, sat vremena spajanja na Carnet (u 22:00 pokretanje dialupa), pa na IRC, da bi te netko kome si išao na jetricu samo njuknuo... :)

Spojit se poslije na Carnet bilo je Mission Impossible :)

Srećom, radilo se o bugu u Windowsima koji se rješavao reg ključem.

Feudalac ned 26.5.2024 09:54
Father_Dougal kaže...
Romano kaže...

Kad mi je netko isao na živce tu je bio i Nuker

Hahaha, sat vremena spajanja na Carnet (u 22:00 pokretanje dialupa), pa na IRC, da bi te netko kome si išao na jetricu samo njuknuo... :)

Spojit se poslije na Carnet bilo je Mission Impossible :)

Srećom, radilo se o bugu u Windowsima koji se rješavao reg ključem.

9600 bps preko mobitela na modemske ulaze HT-a. Sad je samo 10,000 puta brže :-)

Brk ned 26.5.2024 12:38

Ja se 2003 ce ozenih, a zenu sam upoznao u Canadi par godina prije preko, pogadjate, ICQ.. 😅 SMS je tad za CA kostao ko Sv Petra kajgana, a dzabaka mreko ICQ a! 😀
Sad oroskavismo 21 godinu.