zzib sub 30.3.2024 20:05

Brzinski pregled cijena na google-u: Geely Zeekr 007 31,680 USD - Xiaomi SU7 30,408 USD za bazne modele. Moguće da je SU7 cijena iskazana bez trošarina, odnosno samo preračunata iz yuana.

Lewis sub 30.3.2024 22:09
stirko55 kaže...

Opravdanja koja navode SAD i Europa da bi blokirali prodor kineskih proizvoda su zadnji trzaji, jer pocet ce se i narod buniti kada vidi ove oscilacije u cijenama medu kontinentima

Gdje ce se bunit? Na Facebooku :)?

Ferritin sub 30.3.2024 23:44
zzib kaže...

Brzinski pregled cijena na google-u: Geely Zeekr 007 31,680 USD - Xiaomi SU7 30,408 USD za bazne modele. Moguće da je SU7 cijena iskazana bez trošarina, odnosno samo preračunata iz yuana.

Da, to su doslovno "prevedene" kineske cijene i nema šanse da budu i blizu tome dok doplove u EU ili Ameriku.

Također sam CEO Xiaomia je izjavio da im treba barem 3-5 godina da dostignu Teslu. Zašto bi itko kupovao njihova vozila prvih par generacija dok se ne riješe dječijih bolesti?

Entry Point ned 31.3.2024 16:14

Linije sa stražnje strane su mi lijepe, ali prednji dio ubi bože. Ne mogu probaviti ta svijetla kao da gledam japanske aute iz ranih 2000-tih.

Edit: Naravno da je napravljen u rekordnom roku kad je subvencioniran od države.

Entry Point ned 31.3.2024 16:19
HCMAA kaže...

mi smo za zelenjavu...ali samo ako kupujete naše preskupe munjovoze...jeftinu i pristupačne djepu munjovoze iz uvoza ubit će mo trošarinama...ali mi smo za zelenu tranziciju

Jefitni munjovozi kad preuzmu tržište i ubiju lokalnu proizvodnju će koštati kao i lokalni preskupi munjovozi. Kao što je bilo i s mobitelima. Lako je poslovati s gubitkom kad ti komitet pokriva gubitak, pa ti to prikažeš kao dobitak. Može i Rimčeva Nevera koštat 30k € ako mu ostatak pokrije RH. Kad ubiju konkurenciju onda idu tržišne cijene, pa nek naivna stoka sitnog zuba kuka do neba kad neće imati izbora