Serija je zabavna kao i akutni proljev. I to govorim kao Halo fan. U biti Halo je postao smeće od kada je Bungie napustio projekt. Sve je več rečeno i zaključeno sa Reachom koji je napravio puni krug i zaključio fenomenalnu trilogiju vrativši nas na sami početak priče. Sve poslje toga je nepotrebno milkanje nekoć velikog IP-a. While the money talks, bullshit walks. A ova nakaza od serije stvarno ne znam za koga je napravljena.

Zabavna za pogledati i to je to. Nadam se da nitko ovo nije vidio ili očekivao kao išta više i ozbiljnije.

Pogledao nekih pola sata i ugasio.

Pogledo prvu sezonu prošle godine i j*beš mi sve, ak' se ja sjećam bilo čega. Serija je nula bodova.

Iznenadio sam se da itko misli da je prva sezona intelektualna ili kompleksna.. 🤭

... kako brat? Gladuje vec tri dana u zatvoru i
nada se da ce se provuci izmedu resetaka?

Ako su poglupili drugu sezonu, onda je to na razini Teletubbiesa. Odustao sam nakon par epizoda.

Genericki rad.
Da sad kazes Chat GPT-u:
Umjetna intelegencijo, napisi meni scenarij za seriju o zemaljskim prvoborcima i vanzemaljskom okupatoru kojem pomaze peta kolona te ukljuci uobicajene stereotipove tipa:
- America, fuck yea
- Marine Corps, fuck yea
- Earth, fuck yea
- Mi najjaci nakraju, niste niprije, fuck yea
itd, dobio bi bolju stvar.

Ne kužim. Serija je sasvim gledljiva. Nisam Halo Fun, ali moj prvi susret je bio sa serijom. Unatrag 1 g kupio Xbox i odigrao sve verzije Samo radi serije. WOW. Svaka čast, tko god napravio!

recenzija, kao što je napisana, ima smisla no meni je prva sezona baš ono što se navodi u zaključku napisa, a što je upravo ono što sam od nje "očekivao" (htio). dobra zabava, bez puno mudrovanja ali i bez besmislica (izvan osnovnih premisa čitavog koncepta halo-a). dakle, vrlodobro (vizualno, režija, glumci, radnja, bla) iliti aman-taman. jedva čekam završetak druge sezone (sredina ožujka) pa oplest u komadu. na imdb-u im - argumentirano - dodijelih (inače rijetkih) 9/10 zvjezdicof.
pe se: "tamo" (u "uputama za gledanje i doživljaj": imdb, wiki, bla) piše kako se radnja i zaplet(aj)i zbivaju prije prve igre (combat evolved, štogod to značilo) pa je bilo dosta prostora za "umjeničke slobode".

Od jedne dobre akcijske serije napravili su woke dramu.
Na epizodu od 40 minuta, samo je 5 minuta akcije a sve ostalo priče, beskrajni dijalozi
A što se tiče woke elementa, tu je crnac koji je albino, slijep i ima momka, jeli može biti više woke od toga? Ja mislim da ne može.
Odustao nakon četvrte epizode

Pogledaos am prvu sezonu prošle godine i fakat se uopće ne sjećam zapleta. Bilo je gledljivo, ali ništa spektakularno. Mooožda dam šansu drugoj sezoni, makar po ovim upisima baš i nema smisla trošiti vrijeme.

A tko je slijepi albino crnac s momkom? Nisam ni skužio da postoji taj lik.
Mene iznenadio koliko je Pablo Schreiber nabildan za ovu seriju. Često glumi u fizikalne tipove i krimose u krimićima i akcijskim filmovima, ali za ovo je očito visio u teretani i nije vidio kruha mjesecima.
Inače sam ga gledao u nekoj indy drami "Lorelei" u kojoj je dao baš dobru ulogu koje nema veze s mačizmom i akcijom i mislim da izvrstan karakterni glumac, ali je zbog stasa uguran u akcijski žanr koji odrađuje jer svi moramo od nečega živjeti, ali to je jako šablonska "gluma" za nedandertalce gdje se ne može pokazati koliko je dobar.
Kwan u prvoj sezoni je negledljiva.

Kao nepoznavatelju Halo svijeta meni prva sezona top. Drugu pratim, za sad ok, osim trece epizode gdje se vidi da su morali staviti gej-slijepog-albino-crnca da ispune kvotu
Potpuno suprotno. Serija je potpuno poglupljena i pojednostavljena, za malo 'sporije' gledatelje. Svi iole inteligentniji zapleti su nestali, preostali jednostavniji zapleti su namjerno bez ikakve pozadine ili karakterizacije likova, akcijske sekvence su glupave, usporene i nelogicne, kljucni likovi sad govore i rade takve idiotarije samo da bi se dodala fake drama, koja blage veze nema s vojnim redom ili disciplinom, vise slici na vrtic za djecu s posebnim potrebama, svaka ideja van onog totalno ocitog 'na prvu loptu' ne postoji vise, te se sve sekvence usporavaju do zla boga i bespotrebno dodatno dramatiziraju da bi osoba s ispodprosjecnim IQom sad skontala sto se zbiva
Meni se cini da je seriji vjerojatno prilicno srezan proracun, i da je showrunnerima naredeno da ju poglupe za 'sporije' mase, i tocno tako sad izgleda nazalost
Ako si ljubitelj iole intelignetnijih SF zapleta ovo je sad cisti downgrade u usporedbi s prvom sezonom, ali je meni interesantno pogledati da se realizira cijela fabula, i onaj 'universe' koji je izgraden u prvoj sezoni, cisto da se ideja izrealizira do kraja, pa gdje vec otisla, 'po novome'.
Svaka cast recenzentu, way to go..