Microsoft usvojio pravila GDPR-a o pohrani podatak
Vezano uz: Microsoft usvojio pravila GDPR-a o pohrani podatak

Unatoč svemu ovome, sve je to i dalje na "majke mi", "časna pionirska".
Nisam paranoik, ali ne vjerujem u privatnost i povjerljivost. To je odavno izbrisano. Čim ostavljamo podatke nemamo nikakve kontrole nad njima (gdje su, što rade s njima, kome ih daju, ...).
Ovo je samo mazanje očiju, da se zadovolji forma.

..
Iako, koliko ja razumijem američki Cloud Act, Microsoft mora Američkoj vladi ustupiti podatke, ma gdje oni bili. ..
-da i ne.. tj to ujkosem radi tako .. kad-ako poželi može, dok kad ne želi tad je izvan jurisdikcije, kao guntanamo, dok im je irelandija mailbox s tim razlogom (usa-uk) .. i podsjetnik na neplaćenih 13milijardi od kojih je eu odustala brexitom.. nije direktno povezano no pokazuje 'stanje'.
-za eu, to je već kao akt donešeno, eu građani-podatci moraju biti na eu teritoriju-jurisdikciji.. no naravno eu to radi onak, nikako, tj akt postoji .. provedba? opet, u tom kontekstu je i globalni porez korporacijama po pravilu da se po omjeru prometa na tržištu naplaćuje od globalnog prihoda neovisno što ga oni prenesu na npr bahame... ako je promet napravljen u npr francuskoj, tad taj dio dobije francuska, po lokaiciji korisnika usluge pa je to ekšli vrlo lako-jednostavno.. no ni o tome (uobičajeno?) nema ništa, .. onak, ne smijemo naljutiti ujku dok traju ratovi i dok nam treba a treba nam stalno.. tak da ne vidim posebnu korist donošenja akta-zakona-nečeg, ako se ne provodi, tj tad todatni osjećaj ta ti netko piša po glavi a ti se praviš da je ok, pada kiša.. :)
Za svaku pohvalu!
Iako, koliko ja razumijem američki Cloud Act, Microsoft mora Američkoj vladi ustupiti podatke, ma gdje oni bili. To i dalje vrijedi, unatoč ovom GDPR postignuću.
Pitao sam se, kako je to kod Kineza, oni neće trpjeti Cloud Act njuškanja.Pronašao samo ovo:
"Microsoft Azure operated by 21Vianet (Azure in China) is a physically separated instance of cloud services located in China."
To bi trebalo biti mjerilo nama u EU.