Ajar ned 7.1.2024 13:03

baš su bezobrazni ti indijanci. nije im bilo odovoljno to što su dopustili doseljenicima sa "starog konjtinenta" da ih istrijebe otimajući im zemlju, uvale im bolesti i vatrenu vodu i otjeraju u rezervate, ništa nisu rekli kad su indijanski narodi dali jedno dvadesetak američkih predsjednika i nebrojeno ser senatora te vodećih figura američkog biznisa, politike i javnog života općenito. ne. oni bi sad i mjesec. ma, mislim stvarno ... 

rjakopec ned 7.1.2024 13:16
Ajar kaže...

baš su bezobrazni ti indijanci. nije im bilo odovoljno to što su dopustili doseljenicima sa "starog konjtinenta" da ih istrijebe otimajući im zemlju, uvale im bolesti i vatrenu vodu i otjeraju u rezervate, ništa nisu rekli kad su indijanski narodi dali jedno dvadesetak američkih predsjednika i nebrojeno ser senatora te vodećih figura američkog biznisa, politike i javnog života općenito. ne. oni bi sad i mjesec. ma, mislim stvarno ... 

Kako ih nije sramota, žive na tuđoj zemlji. Da su "došli" u stoljeću sedmom, a to "došli" znači došli pljačkati, paliti, ubijati i silovati, onda bi bilo sve u redu ili ukratko i ti živiš na tuđoj zemlji. Inače, neki dan vidio sam bosansku interpretaciju prema kojoj su Turci došli u ove krajeve. Došli su i Židovi u Izrael, pa se sad Turci bune, bune se, a krščansku crkvu u Carigradu prevorili su u đamiju.