gpd pet 29.12.2023 11:29
redrum781 kaže...

Ne vidim zašto bi itko na javnom ssh poslužitelju dozvolio autentikaciju lozinkom.

Gotovo po defaultu se ta opcija onemogućuje, a postavlja se key based authentication uz dodatak MFA.

Iz 500 razloga,

A evo jedan razlog je i rezultirao ovim člankom.

Napravili su honeypot tako da su otvorili ssh port na javnom poslužitelju.

syncmaster245b pet 29.12.2023 16:18

Ne kuzim zasto je naglasen Linux u naslovu kada gotovo cijeli clanak se u osnovi zali na slabe lozinke.

Molim vas, ukoliko je netko shvatio jer ja nisam, ukazite mi zasto je ovo problem Linuxa?

Procitao sam i taj link na ASEC izvjesce, u najboljem slucaju neki mediokritet ga je napisao.

Da ne spominjemo da AnhLab (Vlasnik ASEC-a) je vec bio optuzen za fabriciranje podataka u politicke svrhe.

BOL-ovci, zar je toliko tesko utrositi dvije minute svog vremena (koliko je tocno meni trebalo) za pronaci pozadinu.

Zasto slijepo kopi/pejstati? Mislim koji k.?

Ali ne, sad ce mi Drago uletiti na upis i reci kako je i ovaj autor vrijedan radnik.

'Bes mi sve, Idiokracija sve vise podsjeca na prorocanstvo, a ne na SF komediju.

Ili da jos jednom spomenem (mislim da je vec ovo treci ili cetvrti put kako citiram) besmrtnog Carl Sagana:

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.