Promatranjem biljaka iz satelita moguće je predvid
Vezano uz: Promatranjem biljaka iz satelita moguće je predvid

ovi mediji su me sludili sa erupcijom vulkana na islandu...ono stekneš dojam da su vulkani bad guys...katastrofa...ono ljudotine prave naselja u blizini vulkana i sad kao vulkani su krivi što su vulkani...tolika dabilana od novinara ovih naših...za strane nemam pojma...svima puna usta zelenjeve...povratka prirodi...život u skaldu sa okolišem i onda kukaju na erupciju vulkana...e pa dragi zeleni idioti...vulkani su priroda...erupcije vulkana nisu katastrofe nego život u skaldu sa prirodom i okolišem

"Efekti tih "provjetravanja" vulkana prije erupcije presuptilni su da bi ih se iz satelita snimilo izravno, no njihove posljedice na vegetaciju nisu. Naime, povećane koncentracije CO2 i vodene pare pospješuju proces fotosinteze i samim time potiču rast biljaka."
Tolko su suptilni ti odušci, da ih uopće ne broje pod emisije Svete Molekule. Broje samo kad pukne glavni ventil, a i to preko one stvari.

ovi mediji su me sludili sa erupcijom vulkana na islandu...ono stekneš dojam da su vulkani bad guys...katastrofa...ono ljudotine prave naselja u blizini vulkana i sad kao vulkani su krivi što su vulkani...tolika dabilana od novinara ovih naših...za strane nemam pojma...svima puna usta zelenjeve...povratka prirodi...život u skaldu sa okolišem i onda kukaju na erupciju vulkana...e pa dragi zeleni idioti...vulkani su priroda...erupcije vulkana nisu katastrofe nego život u skaldu sa prirodom i okolišem
Hoćeš li tako pričati kad te strefi potres ili je potres ipak vražje djelo ili božja kazna ili natprirodna katastrofa...

sredina 80"...potres...imao ptsp...dugo vremena...ide kamion a ja mislim da je portres...tako potres mi je utirao stra u kosti ali hebiga...dio prirode

sredina 80"...potres...imao ptsp...dugo vremena...ide kamion a ja mislim da je portres...tako potres mi je utirao stra u kosti ali hebiga...dio prirode
Prirodna katastrofa, ljudima, ljudi su isto dio prirode, sve je prirodno, ne postoji natprirodna katastrofa osim u bibliji i sličnim mitovima.
Katastrofa je katastrofa, činjenica da je prirodna neće umanjiti katastrofičnost.

Ne bi se s tobom složio. Mislim da nitko ne karakterizira vulkane kao "bad guys". Istina ljudi su izgradili tamo grad, ali mislim da je naglasak na ljudsku tragediju i solidarnost.
Jebi ga i mi smo nedavno imali potres na Banovini i Zagrebu, a da ne govorim drugdje u svijetu npr. Turska, tsunami Indonezija.. Prirodna katastrofa da, ali opet sranje. Ljudi kojekuda grade naselja da, ali nikom nije svejedno kada priroda pokaže drugo lice.
psssssst, znanstvenici: biljke možete poromatrati i s tla ili, ak vam je frka (od, primjerice, kopriva, krasuljka ili nezaboravka), malo drončadi pustite zujati iznad. al niste to čuli od mene.