Snapdragon 7 Gen 3 donosi 15 posto bolje CPU perfo
Vezano uz: Snapdragon 7 Gen 3 donosi 15 posto bolje CPU perfo

Kod flagshipova je tako. No već kod srednjeg segmenta ovakve stvari su jako bitne. Puno je kompromisa zadnjih godina zbog "nedostatka" chipova čak dio i u flagshipovima.
Kad uzimaš najbolje kaj ti tržište nudi normalno da je sve ispeglano. No situacija ti je daleko od toga.
Pogledaj npr Samsung ovogodišnje modele A54 i A34.
A54 ima njihov proc Exynos
A34 ima Mediatek
A54 ima podršku za kvalitenije vide, slike i načelno bi trebao biti bolji proc. Dok kod stvarne upotreba A34 ga šiša i to daleko.

Exynos je uvijek bio smeće i ostat će tako, tak da se nemate čemu nadat

Kod flagshipova je tako. No već kod srednjeg segmenta ovakve stvari su jako bitne. Puno je kompromisa zadnjih godina zbog "nedostatka" chipova čak dio i u flagshipovima.
Kad uzimaš najbolje kaj ti tržište nudi normalno da je sve ispeglano. No situacija ti je daleko od toga.
Pogledaj npr Samsung ovogodišnje modele A54 i A34.
A54 ima njihov proc Exynos
A34 ima Mediatek
A54 ima podršku za kvalitenije vide, slike i načelno bi trebao biti bolji proc. Dok kod stvarne upotreba A34 ga šiša i to daleko.
To je istina, nekad bahato zaboravim da ne kupuju svi flagshipove, a kod nižeg segmenta se istina dobro pozna razlika u brzini što sam skužio nedavno kod oca, koji je unatoč mojoj preporuci kupio ono što su mu u A1 savjetovali (boga pitaj zašto) i dobio ja mislim da najjeftiniji Samsungov model (iskreno se ne sjećam modela)... i izgubio sam živce na pola sređivanja mobitela koliko je to sporo radilo.
Neznam jeli to samo do mene ali ove vijesti oko mobilnih procesora su mi toliko mehhhh, pogotovo kad ova "ubrzanja" u odnosu na prethodnu generaciju možeš vidit doslovno samo na izabranim sintetičnim testovima, dok 99,9% korisnika neče vidit skoro nikakvu razliku između zadnjih 3-4 generacije jer većina osim skrolanja po bespućima socijalnih mreža i lupetanja slika skoro ništa drugo ni ne rade.
U biti cijeli razvoj mobilnih telefona zadnjih godina je uber dosadan jer ionako svi već totalno isto izgledaju, a i software je toliko ispeglan (kod većine) da nema više onog uzbuđenja kao prije. Evo ja sam skočio sa S10 na S23+ i iskreno ništa me nije baš nešto posebno oduševilo, novi radi nešto fluidnije nego prije, jedino je malo razlike u kameri ali osim toga iskreno sam nakon par tjedna zaboravio da imam novi mobitel. Čak sam dobio i novi Android 14 nekidan i još uvijek tražim razlike u odnosu na 13