10alex čet 5.10.2023 08:13

Ja mogu na svom primjeru reci da sam prvo dobio poruku na hrvatskom i u dnu je pisalo OK(1/2) i kad se klikne na taj OK dobije se druga poruka na njemackom. To je slucaj na obadva mobitela koje imam.

Mislim da je ovdje u pitanju "pokvareni telefon" ili nesto slicno, mozda su ljudi onako bunovni u 5h ujutro kliknuli na poruku (ne procitavsi je) i dobili onda onu drugu na njemackom jeziku. 

Arto čet 5.10.2023 08:21

Nope, nisam ništa bunovan i probuđen kliknuo, dobio tu poruku za uzbunjivanje u 4:50 i dok nisam kliknuo OK nije prestajala vibrirati i zvoniti, a onda SMS na hrvatskom u 4:52. Evo ss u prilogu kako izgleda. Žena dobila na hrvatskom.

Marko :D čet 5.10.2023 11:54
Arto kaže...

Nope, nisam ništa bunovan i probuđen kliknuo, dobio tu poruku za uzbunjivanje u 4:50 i dok nisam kliknuo OK nije prestajala vibrirati i zvoniti, a onda SMS na hrvatskom u 4:52. Evo ss u prilogu kako izgleda. Žena dobila na hrvatskom.

Dobro, di su onda ti Burgeri?!?!?

Hazzard From da Hood čet 5.10.2023 12:51
Marko :D kaže...
Arto kaže...

Dobro, di su onda ti Burgeri?!?!?

Iskreno, kad sam tek dosao u Njemacku, i vidio Burger zentrum,  bio sam uvjeren da je to centar di se prodaju hamburgeri ili nesta slicno, iako mi je malko bila sumljiva sportska dvorana u sklopu te zgrade 

Gokage čet 5.10.2023 20:41

Dobio sam i SMS upozorenje (na hrvatskom, u 4:51h) i CB "Presidential alert" (taj dio me nasmijao, na trenutak sam pomislio da se nalazim ili u SAD ili u holivudskom filmu 😁) na hrvatskom i engleskom.

Sve 5, tim više što prilikom svih onih testiranja sustava nisam dobio ništa. 😑

S druge strane, sve je to na kraju bilo beskorisno - blaženo sam prespavao sva ta upozorenja 🙈🙉🙊 i uredno se probudio sam od sebe tek oko 9h. 😊

Vjerojatno zato što imam naređeno u postavkama mobitela da svaki dan od 22-6h uključi "Ne ometaj" opciju i na taj način utiša sve obavijesti (iako bi čovjek očekivao da bi jedna hitna "predsjednička obavijest" 🤭 pregazila sve takve postavke, inače koja je svrha?).

Vjerojatno nije pomoglo ni to što su mi slušalice bile spojene na mob (volim slušati glazbu ili zvukove kiše prije spavanja). 😋

U svakom slučaju, na kraju me od nekih ozbiljnijih posljedica nije spasila Civilna zaštita već majka priroda. 🥳

Živim nekih par kilometara sjevernije od tog osječkog Černobila a spavam kad god je moguće uz otvoren prozor.
Srećom, te noći i veći dio dana puhao je dosta jak vjetar noseći većinu dima prema jugu, dalje od mene.
Žalim one koji žive niz vjetar od te firme. 🤧