QNAP TS-364 - Čari treće ladice
Vezano uz: QNAP TS-364 - Čari treće ladice

Da, "degraded" polje radi i sa jednim, dok se ne zamijeni pokvareni disk, možda nešto specifično za ovaj model, najbolje da Davor pojasni.
Kome ne treba video izlaz i x86 CPU, nije loš ni TS-433 za 400€ (4-bay, 2xLAN, ARM A55@2.0GHz).

-raid5, s početnih 3 mjesta.. škrto, tj svaki dodatni disk je veliki plus (kapacitet, raid5 minus jedan disk.. s tri je ekšli najslabija kombinacija što se tiče isplativosti-kapaciteta i robustnosti.. škrti, jer su jeftinije mogli iskoristiti kućište s 4 diska koje imaju ili više..).
-cijena, skupo, no za takav brand-klasu očekivano, realno juzer koji zna, može za pola cijene složiti pc-server bez ograničenih mogućnosti, no prosječan juzer to ne zna i tad plaća, posao-znanje tj klik-next kutija-uređaj..
edit:
za znalce ili bug-test... pod opremom, dodatna oprema, navedeni adapteri .. sata i m.2 s raidom, ... no koliko se sjećam, taj adapter ne dozvoljava korištenje u raidu (soft).. tj pitanje-test? može li se to probati-provjeriti, može li se tako postaviti raid-1 sigurnost-dupliranje i koristiti u ovakvom raid sustavu na recimo raid-0.. jer jedan od podataka-infoa, ne može u raidu jer je već u raidu..

Kod RAID-1 polja moze se pristupiti podacima kad jedan disk otkaze. Moze se pristupiti i kad se rebuilda polje. Ili se misli samo na QNAP software? Mozda on ne dozvoli tako sto.
Hvala na opasci, testirao sam ponovo istu stvar i ustanovio da degradirani RAID 1 i dalje funkcionira, samo je pristup podacima iznimno spor, što me isprva navelo na zaključak da uopće nije moguć. Ispravljeno u opisu, hvala još jednom!

kvragu, u trećoj ladici su mi stari dvd-i i blurejevi. kud ću sad s tim?!
... te dozvoljava pristup podacima u slučaju kvara jednog diska, za vrijeme oporavka samog polja – takvo što kod RAID 1 polja nije moguće.
Kod RAID-1 polja moze se pristupiti podacima kad jedan disk otkaze. Moze se pristupiti i kad se rebuilda polje. Ili se misli samo na QNAP software? Mozda on ne dozvoli tako sto.
Je ovo zvijer, ali za po doma 500 EUR bez diskova, malo puno.