fler ned 13.8.2023 16:05
MEGATAMA kaže...

Zanimljivo,vec vidim da ce ovo aplicirat brojne firme ciji radnici rade od kuce.

Ništa novo, npr. servisi tipa Upwork odavno imaju sličnu kontrolu

(odnosno, imali su - ne koristim ga već godinama, no čisto sumnjam da su prekinuli s praksom).

Uzima nasumični screenshot računala na kojem radiš + prate pokrete miša..

da se to zaobići, jasno, no ovisi o vrsti posla

jer ima klijenata koji inzistiraju (pogotovo ako si plaćen po satu, umjesto po projektu).

Dr. Vicko ned 13.8.2023 19:48

Ja imam lika na poslu, zamjenik sefa i koji po sistematizaciji je zamjenik samo u odsustvu sefa, a ostatk vremena je normalni uposlenik i trebao bi da duzi radne zadatke kao i svi mi ostali. 

Lik 2 i po godine na racunalu koje je dobio 2019. godine nije imao instaliran Office, a kamoli sta drugo. 

To dovoljno govori koliko je radio.

NoDe31 ned 13.8.2023 21:09
Dr. Vicko kaže...

Ja imam lika na poslu, zamjenik sefa i koji po sistematizaciji je zamjenik samo u odsustvu sefa, a ostatk vremena je normalni uposlenik i trebao bi da duzi radne zadatke kao i svi mi ostali. 

Lik 2 i po godine na racunalu koje je dobio 2019. godine nije imao instaliran Office, a kamoli sta drugo. 

Zamjenik je uvijek najgora titula i po zamjenika samog i po one "ispod" zamjenika... Kao zamjenik od tebe se očekuje da znaš radit sve što zna i "big boss", a istovremeno si isti drek ko šljaker i mora da radiš ko šljaker. Sa druge strane, večinu ego pukne u glavu sa tom titulom pa se počnu ponašat kao idioti prema ostalima i ne radit ništa, pogotovo kad je "big boss" na godišnjem...  

pravi_covijek ned 13.8.2023 21:33
NoDe31 kaže...
Dr. Vicko kaže...

Zamjenik je uvijek najgora titula i po zamjenika samog i po one "ispod" zamjenika... Kao zamjenik od tebe se očekuje da znaš radit sve što zna i "big boss", a istovremeno si isti drek ko šljaker i mora da radiš ko šljaker. Sa druge strane, večinu ego pukne u glavu sa tom titulom pa se počnu ponašat kao idioti prema ostalima i ne radit ništa, pogotovo kad je "big boss" na godišnjem...  

Zar se to ne zove menadžer?

millennial ned 13.8.2023 21:41
Dr. Vicko kaže...

što će mu office? on to sve naruke odradi.

danen pon 14.8.2023 05:42

Ima još nešto sa zamjenikom. Zamjenik ravnatelja u mom institutu je delegirao svoje ovlasti nekom svojm "zamjeniku", pa je taj potpisivao sve računu umjesto zamjenika, i još se time hvalio: "Ja sam zamjenik zamjenika ravnatelja", tj. treća faca u institutu. Sve je išlo dobro dok se nije otkrila pronevjera. Zamjeniku ravnatelja nije se u pravnom smislu dogodilo ništa (dobio je samo otkaz) jer nije ništa potpisao, a njegovom "zamjeniku" nije se također dogodilo ništa jer nije bio ovlašten ništa potpisivati (radilo se naime o dogovoru u četiri oka). Tako se to u nas radi! Nije zabadav zamjenik ravnatelja završio pravni fakultet.