Bitanga čet 3.8.2023 22:08
Great Scott! kaže...

Članak odaje dojam kao da bi država kontrolirala postavke sadržaja za djecu, ali radi se o postavkama koje zakonom trebaju biti impelemtirane na uređaje, a kontroliraju ih roditelji po želji.

Bez brige, ovo prvo što spominješ NR Kina već odavno kontrolira.

Punti pet 4.8.2023 12:42

Užasno je kad djetetu od 13 godina instaliraš family link pa vidiš da je ono na mobitelu prosječno 8 i po sati. Od toga pola vremena na youtube realsima, tiktoku i sličnim glupostima. Stoga, potpuno podržavam kinesku inicijativu. 

EDIT: nije riječ o mom djetetu

Bitanga pet 4.8.2023 13:35
Punti kaže...

Užasno je kad djetetu od 13 godina instaliraš family link pa vidiš da je ono na mobitelu prosječno 8 i po sati. Od toga pola vremena na youtube realsima, tiktoku i sličnim glupostima. Stoga, potpuno podržavam kinesku inicijativu. 

EDIT: nije riječ o mom djetetu

Pa da, mi smo u to doba vani bauljali po gradu, pušili, tukli se, gađali se kamenjem i praćkama, krali trešnje, palili benzin i barut iz petardi, skupljali gelere... 

fer-de-lance pet 4.8.2023 15:06
Bitanga kaže...

Pa da, mi smo u to doba vani bauljali po gradu, pušili, tukli se, gađali se kamenjem i praćkama, krali trešnje, palili benzin i barut iz petardi, skupljali gelere... 

Upravo to. 

I sad si zamisli kad današnji klinci odrastu, lišeni tih iskustava.

Strah me...

Bitanga pet 4.8.2023 15:50
fer-de-lance kaže...
Bitanga kaže...

Upravo to. 

Strah me...

I još dodatno istraumatizirani family linkom koji im broji minute života :-)

markoBT pet 4.8.2023 23:55
fer-de-lance kaže...
Bitanga kaže...

Upravo to. 

Strah me...

Ja sam odrastao lišen iskustva telefoniranja (uopće, a kamoli s mobitelom), bez interneta, youtuba, tiktoka i sličnih gluposti i eto nekako se snalazim sa svim time. Pa će se valjda i današnji mladi nekako snalaziti lišeni svih iskustava iz naše mladosti.