Ryzen 9 7945HX3D prvi je AMD-ov procesor za laptop
Vezano uz: Ryzen 9 7945HX3D prvi je AMD-ov procesor za laptop

Uh to se čekalo, 3dcache ko stvoren za laptope, vrlo niska potrošnja i vrlo visoke performanse, razvaljivanje Intela na sve strane.
55W plus ostatak sustava nije nimalo mala potrošnja. To je već desktop klub
drugi igrač je u gradu, Mx troši par W, toliko malo da ne treba ni ventilator

Ista potrosnja kao i Intel a tim da ovaj ima prave cores

Da da. Punim ga dva puta tjedno, a koristim nekoliko sati svaki dan. Probaj to s bilo čim drugim.

Za performanse koje daje potrosnja je odlicna pogotovo u gamingu sto smo vidjeli kod stolne verzije, i kao bonus sve velike jezgre, zvijer u svakom slucaju.

Ovaj procesor u Asusu je dostupan od ožujka 2023.
Postoje i recenzije tiog procesora/laptopa na YouTube-u.
Čudan članak! Kako to misle da je dobavljiv od kolovoza ako je u prodaji već pola godine?

Ovaj procesor u Asusu je dostupan od ožujka 2023.
Postoje i recenzije tiog procesora/laptopa na YouTube-u.
Čudan članak! Kako to misle da je dobavljiv od kolovoza ako je u prodaji već pola godine?
Misliš na običan. Ovaj je 3D

Da da. Punim ga dva puta tjedno, a koristim nekoliko sati svaki dan. Probaj to s bilo čim drugim.
Ne znam koji proc imas, ali i9-13980HX ima pocetni tdp od 55W pa ide do 157W sto je puno vise nego ovaj AMDov. Sto to ime veze sa tovjim procesorom kojeg punis 2 puta tjedno, neznam.

Ovdje nesto ne stima: "Budući da dodatni memorijski sloj sprječava rasipanje toplina i zahtijeva da procesor radi pri nešto nižim temperaturama"

Meni je sve jasno. Ako je rasipanje topline otežano, nije ništa čudno da je poželjna što niža temperatura.

Ovdje nesto ne stima: "Budući da dodatni memorijski sloj sprječava rasipanje toplina i zahtijeva da procesor radi pri nešto nižim temperaturama"
Google translate malo zeznuo autora
Spread bi se u ovom slučaju bolje prevelo kao širenje.
Znači širenje topline od trranzistora prema IHS-u je otežano zbog dodatnog sloja koji sadrži 3D cache, pa onda maksimalna temperatura mora biti niža da bi donji sloj (sam proc) ostao unutar dozvoljenog.
Uh to se čekalo, 3dcache ko stvoren za laptope, vrlo niska potrošnja i vrlo visoke performanse, razvaljivanje Intela na sve strane.