Saudijski futuristički grad The Line bio bi smisle
Vezano uz: Saudijski futuristički grad The Line bio bi smisle

Adam Something ih je već ranije lijepo oprao na Yt. Ali da, kad doslovno imaš novaca k'o pijeska, pa iz dosade pretvaraš gradove u dvodimenzionalne objekte.

Zanimljiva realizacija propalog koncepta arhitekture konzumerizma.
Grad će biti spomenik debilnom dobu čovječanstva u kojem su biznisi tjerali čovjeka da se prilagodi gradu. Ala oni puteljci u parkovima koji su postavljeni tako da nitko po njima ne hoda. Jer što bi firma koja proizvodi upozorenja "ne hodaj po travi" radila kad bi ljudi.. ono... smjeli hodat po travi. Lakše popločit kilometarske staze nego zamisli, hodat po travi koja raste besplatno.

U travnju sam prevozio barže iz Perzijskog/Arapskog zaljeva za Dubu (SA). Prije ovih šta smo mi prevezli već ih je transportirano više od 20 komada. Mislim da se početkom 2024. kreće sa prvim useljavanjem. Veliki je to projekt i koliko sam vidio, novac ne igra neku ulogu. Svi će profitirati.
@Marko, da ne ispadneš djetinjast, kada budeš gradio kuću, pozovi neke nasumično odabrane Saudijce da ti kažu kako ćeš svojim novcem graditi.

Prilična debilana. Kao da je neki klinac bez znanja i puno razmišljamja konstruirao grad.
Ove zaključke donese svatko u roku manjem od čitanja članka.

... i tad nam ne treba 'studija' koja kaže da je kružni grad optimalniji od linearnog.. no tad ne bi bilo članka, studije, ''ničeg'' ovako imamo ''sve''.. :))

zapravo bi bilo idealno kad se ovakvo što ne bi gradilo ili uopće zamišljalo. iako kineski zid nije za bacit', piramide su veselije. nego, zna li se tko im radi fontane?
Ono kad imaš toliko para u Civilizationu da camell raiders-e upgrejdaš u modern armour i osvojiš score victory