ZViZ sub 3.6.2023 11:51

Hipotetski, misaoni experiment, reče poručnik Tucker "Cinco" Hamilton, inače diplomant Koliđ of Wor kojeg je svršio (pomno sam birao riječ) jedan od naših najinteligentnijih ministara obrane - Damir "Nemeže" Krstičević.
I, zaista, što može poći po zlu?!?

Korny1603987 sub 3.6.2023 13:24
F10EXX kaže...

A da, bolje tako nego da netko unosi svoje predrasude u proces. Ljudi su nesavrseni.

E moj prijatelju, da onaj Sovjet nije osobno odbio pritisnuti dugme za lansiranje nuklearnih raketa, nakon što je cijeli sustav vrištao da je SSSR napadnut, sada nitko nebi mogao koristiti Bugov forum.

Ljudi nisu savršeni, ali ljudi se mogu u trenu zapitati koje će biti posljedice, što je to moralno, a što nije.  Umjetna inteligencija vidi ono što vidi, ako su zadovoljeni osnovni parametri za ispaljivanje oružja, isto će se i ispaliti. 

SupremeCommander sub 3.6.2023 13:57
Korny1603987 kaže...

E moj prijatelju, da onaj Sovjet nije osobno odbio pritisnuti dugme za lansiranje nuklearnih raketa, nakon što je cijeli sustav vrištao da je SSSR napadnut, sada nitko nebi mogao koristiti Bugov forum.

Ljudi nisu savršeni, ali ljudi se mogu u trenu zapitati koje će biti posljedice, što je to moralno, a što nije.  Umjetna inteligencija vidi ono što vidi, ako su zadovoljeni osnovni parametri za ispaljivanje oružja, isto će se i ispaliti. 

Slucaj koji opisujes je rezultat greske u senzorima, ljudski faktor je samo primjetio i ispravio tu gresku. AI sustav, da je tad postojao bi napravio istu tu stvar, brze i preciznije, i nitko ne bi pricao o tome.

SVO u Ukrajini je dobar primjer gdje bi umjetna inteligencija to rjesila puno brze i s daleko manjim zrtvama. Ljudi zbog moralnih nacela i straha nemaju hrabrosti donositi prave odluke, ili ih donose puno prekasno. A.I. nema tih problema, misija je uvijek na prvom mjestu.

Ovo je kraj sub 3.6.2023 17:13

Već dvadeset godina čekam aute koji sami voze. Očekujem da će i dalje biti mrtvih na cesti, ali daleko manje od današnjih jedan na dan (prosjek u HR).

Samo se mi ljudi ne veselimo manje mrtvih nego se brinemo što nemamo koga strpati u zatvor.

Vojska stalno ubija krive, “friendl fire” je, od kad je rata, bio izvor ubijanja. S AI bi toga moglo biti manje.

ElQ sub 3.6.2023 18:24

..... govorio poručnik Tucker "Cinco" Hamilton, ..... 

Originalen članek: 

.... presentations came from Col Tucker ‘Cinco’ Hamilton, the Chief of AI Test and Operations ..... 

Col pomeni Colonel ali polkovnik   

kerum sub 3.6.2023 22:02

Koji je ovo nahajpani BS, ne mogu vjerovati. Cijeli je taj scenarij bio u nečijoj glavi. Da su ga dobili povlačeći "AI" kroz simulaciju, imalo bi smisla, a i tada bi se radilo samo o katastrofalno lošem programiranju i nepostojećoj kontroli kvalitete. Da sam novinar, bilo bi me sram ovakvu "vijesti" objaviti, a kao čitatelja me sram što sam uopće išao čitati do kraja.

love2ml86 ned 4.6.2023 01:57
SupremeCommander kaže...
Korny1603987 kaže...

Slucaj koji opisujes je rezultat greske u senzorima, ljudski faktor je samo primjetio i ispravio tu gresku. AI sustav, da je tad postojao bi napravio istu tu stvar, brze i preciznije, i nitko ne bi pricao o tome.

SVO u Ukrajini je dobar primjer gdje bi umjetna inteligencija to rjesila puno brze i s daleko manjim zrtvama. Ljudi zbog moralnih nacela i straha nemaju hrabrosti donositi prave odluke, ili ih donose puno prekasno. A.I. nema tih problema, misija je uvijek na prvom mjestu.

...je SAMO ispravio tu grešku... SAMO??