Damir22 pon 24.4.2023 15:39

Ah da, u ovom se trenutku jedinom šansom da Josip Broz Tito ne potone u bezdan povijesti čini to što ga je prije točno pola stoljeća u filmu "Sutjeska" utjelovio Richard Burton, celebrity s početka priče.

Tipfeler?

Misao je - da burton nije glumio tita, vec bi bio u bezdanu povijesti?

Pa se sad i ja pitam, o cemu sam citao..... Vec zaboravljenu glumacku legendu stavljati u kontekst lika i dijela o kojem se jos uci u skoli, doduse mozda ne nasoj, ali.....

S ovime ne velicam spomenuti lik i dijelo, i o hitleru se uci, nije to uvijek pozitivan kontekst, ali kontrukcija po kojoj bi lik koji je upisan u povijesne knjige pao u zaborav da ga nije u osrednjem filmu glumio sada vec zaboravljeni glumac je.... Sto je pjesnik htio reci?

Da svijet nebi znao tko je Neron da ga onomad nije glumio Peter Ustinov?

Da, za mladje generacije, neron, tito, ustinov, burton.....isti piso......

Hoggy sri 26.4.2023 18:34

Tipican clanak Buga zadnjih godina, puno prica nista ne kaze...Cijeli tekst se mogao reci jednom recenicom koju autor teksta nikad nije vidio: " Stalna na svijetu samo mijena jest". Uistinu se trude da ostanu bez citatelja. Socioloski eksperiment: Koliko ce dugo citatelj Buga kupovati Bug zbog stare slave iako ga se svaki mjesec provocira glupostima. Ma da samo svaki mjesec reprintaju Bug od prije 30 godina vise bi ljudi citalo.

Zaporožac čet 27.4.2023 05:46

Lisje žuti veće po drveću,
Lisje žuti dole veće pada,
Zelenoga više ja nikada
Videt' neću!

Glava klonu, lice potavnilo,
Bolovanje oko mi popilo,
Ruka lomna, telo izmoždeno,
A kleca mi slabačko koleno!
Dođe doba da idem u groba.

A na spomeniku piše;

Sve će proći, proleće i cveće