Stvarne cijene svakog zahvaćaju različito, nikog onako kako tvrdi službena statistika.
Istina. Recimo kazna za uriniranje na javnom mjestu ako imaš slab mjehur i za, ako si malo popio i nešto krivo pojeo, povraćanje uz krikove je 2018 bila 400 kn. Pretprošlu noć su mi za istu stvar naplatili 100 eura.

ali izbljuvao si i skuplju klopu i cugu, pa naravski je i kazna porasla...

Onda bi trebali i svakom vlasniku đukele tako naplatiti jer pišaju i seru gdje god stignu. U javnosti.

(maskmaker)
Bezveze. Evo ti si se posro (i) ovdje pa ti nitko ništa neće naplatiti.

Stvarne cijene svakog zahvaćaju različito, nikog onako kako tvrdi službena statistika.
Istina. Recimo kazna za uriniranje na javnom mjestu ako imaš slab mjehur i za, ako si malo popio i nešto krivo pojeo, povraćanje uz krikove je 2018 bila 400 kn. Pretprošlu noć su mi za istu stvar naplatili 100 eura.
Nadam se da si barem onda duplo izrigao/ispišao :)

Janet Yellen:
2020. Neće biti inflacije
2021. Inflacija će biti prolazna
2022. Ne znamo jednoznačno uzroke inflaciji

@BroccDaRock
Da, i? Što sa tim, kaj navodiš?
Sve su to prognoze, predikcije.
Odličan text. Sa velikim zadovoljstvom sam ga pročitao.
Da, laže se u statisici. Nema tu mistike. Treba ući u meritum stvari, a ne vjerovati nekome.
Postoji i ona knjiga:"How to Lie with Statistics".
Kako znaš da živiš u "elitnom kvartu".
Pa, ako se Bill Gateas doseli do tebe, a njegova kuća vrijedi pravo bogastvo, a okolne staćara i barake nešt sitno,
u prosjeku tvoja ćaku vrijedi milijune dolara.
Čitao sam ovo više sa stručne strane (tj. statistike), a manje sa neke društvene, ekonomske...
Još ovakvih odličnih textova nam treba.