Trenutačna digitalna plaćanja u eurima mogla bi po
Vezano uz: Trenutačna digitalna plaćanja u eurima mogla bi po

Tržište je vec uzdrmano otvaranjem platnog prometa fintech kompanijama međutim trebat ce vremena da se paradigma promijeni. Dosta nas koristi revolut ali malo je oni koji su se u potpunosti prebacili na revolut (primaju placu, zatvorili bankarski racun) ili slican servis. Malo tu fali još konkurencije pa da i banke skuže da im ekipa odlazi i pocnu nuditi povoljnije usluge.

Glupo pitanje - jel Keks pay instantno plaćanje?
Jer ovo da ZABA to naplaćuje 100 kuna, a Erste (preko svoje kćeri firme) daje besplatno mi je van svake pameti.

Jer ovo da ZABA to naplaćuje 100 kuna, a Erste (preko svoje kćeri firme) daje besplatno mi je van svake pameti.
Keks je instant samo za ako su pošiljatelj i primaoc na Erste banci (a unutar njihove mbanking aplikacije već odavno je instant kada se šalje korisniku unutar banke) svima ostalima je ista priča, jedan i više dana da nekome sjedne novac.

već par godina postoji instant plaćanje između banaka u Hr, besplatno, osim ako Erste još nije u tome...

Mislim da erste nije u tome, Čak bi rekao da više banaka nije u tome nego što je.
Znam za Zabu i PbZ da jesu.
Evo naš'o na Fininim stranicama (valjda je ažurno)
NKSInst platni sustav započeo je s radom 29. listopada 2020. godine, a sudionici sustava su:
- Addiko Bank d.d.
- BKS BANK AG, Glavna podružnica Hrvatska
- Hrvatska poštanska banka d.d.
- Istarska kreditna banka Umag d.d.
- Partner banka d.d.
- Privredna banka Zagreb d.d.
- Zagrebačka banka d.d.

Keks je instant samo za ako su pošiljatelj i primaoc na Erste banci (a unutar njihove mbanking aplikacije već odavno je instant kada se šalje korisniku unutar banke) svima ostalima je ista priča, jedan i više dana da nekome sjedne novac.
Možeš otvoriti posebni keks račun na kojem će ti instant sjesti novci ili ih možeš instant poslati, bez obzira u kojoj si banci.
Prebacivanje novaca s keks računa na račun tvoje banke (koja nije Erste) ide po standardnim bankarskim pravilima (dan dva za transakciju).

Meni je vise zanimljivo zbog cega ih sad to smeta, a bilo je skroz prihvatljivo prethodnih x godina.

dala baba dinar da uđe u kolo, a kad se kolo zavrtilo, dala bi dva da izađe...
Zaba mi traži 100 kn za trenutačnu transakciju. I dalje mi nije jasno kako je moguće da se takva digitalna usluga smije tako masno naplaćivati... Podsjeća me na pljačku naplaćivanja SMS-ova prije pojavljivanja IMs.
Nadam se da će fintech i dalje napredovati i biti sve veća noćna mora za ove lopove bankare.
Nekako se nadam da će novi Twitter, a la WeChat možda malo uzdrmati stvari.