New York zabranjuje nove pogone za rudarenje kript
Vezano uz: New York zabranjuje nove pogone za rudarenje kript

Ne moze se otvarati nove pogone ali moze ako cemo bacati energiju iz obnovljivih izvora niz vjetar (ili prigodnije... na bitove) umjesto da tu energiju koristimo za nesto stvarno korisno.
Wunderbar.

Wunderbar.
Jel ti tko brani da koristiš tu energiju za nešto korisno?

Wunderbar.
Meni se Dejo čini da kolega smatra da je rudarenje bitcoina/ethereuma korištenjem energije iz obnovljivih izvora uludo bacanje zelene energije. Mislim da bih se složio s njim, cijela ta priča oko kriptovaluta mi smrdi na veliku prevaru.

Na tome se bazira prakticki cijela ekonomija i sustav vrijednosti vec neko vrijeme.
Cini mi se da je dovoljno knjiga na tu temu napisano i dokumentaraca snimljeno....

Wunderbar.
Meni se Dejo čini da kolega smatra da je rudarenje bitcoina/ethereuma korištenjem energije iz obnovljivih izvora uludo bacanje zelene energije. Mislim da bih se složio s njim, cijela ta priča oko kriptovaluta mi smrdi na veliku prevaru.
Korisnost je relativna. Što je nekome korisno, drugom je glupost. Ako je proizvođač energije voljan ju prodavati rudarima, ne vidim problem. Korisno rudarima, korisno proizvođačima.

susjed moga kolege s posla se ne bi s tim složio.
rudari jadan od 2014...
kaže frend, da kad susjed pokrene iz garaže nekakav ogromni terenac BMW, on se smrzne od ljepote zvuka benzinskog motora... čuje se nekakav huuuk šesterocilindraša.
supruga si je nedavno kupila limuzinu BMW 8 serije ..
kaže da ih je platio nešto malo manje of 2,5 mil kn.
prije te "proklete" 2014 živio je s roditeljima u skromnoj prizemnici, radnička obitelj..
srušio je prije tri godine tu kućicu i sazidao neko velebno čudovište od kuče s desetmetarskim bazenom, (u vrt ne stane veći) ne brine ga kaže cijena vode, ima se...
ima i nekoliko "stančića" koje iznajmljuje, te nekoliko apartmana na moru, "jahticu" nije vidio.
**krenuo je s dvije kartice, sad više ne koristi kartice već 7-8 ASIC Miner uređaja.
mlad čovjek, krenuo na ekonomski faks pa odustao nakon što je rudarenjem stekao "nešto" novaca. kaže, ne da mu se
ne kontam, kako je on nekoga prevario...
momak je potvrdio teoriju Velikog praska, odn. da iz ničega može nastati nešto.

rudari jadan od 2014...
kaže frend, da kad susjed pokrene iz garaže nekakav ogromni terenac BMW, on se smrzne od ljepote zvuka benzinskog motora... čuje se nekakav huuuk šesterocilindraša.
prije te "proklete" 2014 živio je s roditeljima u skromnoj prizemnici, radnička obitelj..
srušio je prije tri godine tu kućicu i sazidao neko velebno čudovište od kuče s desetmetarskim bazenom, (u vrt ne stane veći) ne brine ga kaže cijena vode, ima se...
ima i nekoliko "stančića" koje iznajmljuje, te nekoliko apartmana na moru, "jahticu" nije vidio.
**krenuo je s dvije kartice, sad više ne koristi kartice već 7-8 ASIC Miner uređaja.
mlad čovjek, krenuo na ekonomski faks pa odustao nakon što je rudarenjem stekao "nešto" novaca. kaže, ne da mu se

rudari jadan od 2014...
Da imam i ja jednog sličnog, taj je dobio na lotu. Isto je pun para i nije nikoga prevario ...

Osobno znam nekoliko koji su dobili ozbiljnu lovu na tom ludilu.
Kolega s bazenom je trebao kupiti nekretnine, kasnije bi bazen došao sam i to još pun love
eto zgode za glazbeno-rudarsku edukanciju:
https://www.youtube.com/watch?v=KMPD6Iqc1Cs