nikonja sri 1.6.2022 13:17

Meni je Opera na kompu več 15ak godina (možda i više) i toliko sam navikao i sve radi ko suza, da jednostavno ne osjećam potrebu za mjenjanjem. Uz to sam počeo dosta koristiti i preglednik od Tor-a ali tamo nažalost ne radi baš sve još kako treba tako da se držim Opere večinu vremena.

Gnjavator sri 1.6.2022 14:04
nikonja kaže...

Meni je Opera na kompu več 15ak godina (možda i više) i toliko sam navikao i sve radi ko suza, da jednostavno ne osjećam potrebu za mjenjanjem. Uz to sam počeo dosta koristiti i preglednik od Tor-a ali tamo nažalost ne radi baš sve još kako treba tako da se držim Opere večinu vremena.

A ono, Opera, Edge, Chrome... sve je to "chromium" ispod haube tako da ono, nemaš nikakvog razloga nešto mijenjati.

3dfx sri 1.6.2022 14:04

za usporedbu, samo desktop:

Google Chrome 77.03%

Safari 8.87%

Mozilla Firefox 7.69%

Microsoft Edge 5.83%

Internet Explorer 2.15%

Opera 2.43%

QQ 1.98%

Sogou Explorer 1.76%

Yandex 0.91%

Brave 0.05%

Lovac sri 1.6.2022 14:53

Probajte Vivaldi ako vam se dopala stara Opera. To je zapravo pravi nasljednik. Skakao sam među browserima i već više od godine dana ne gledam dalje. Prva verzija je bila malo quirky i spora, al tamo od v3 leti.

Azmo sri 1.6.2022 15:04
Lovac kaže...
Probajte Vivaldi ako vam se dopala stara Opera. To je zapravo pravi nasljednik. Skakao sam među browserima i već više od godine dana ne gledam dalje. Prva verzija je bila malo quirky i spora, al tamo od v3 leti.

Slažem se. Od kad sam otkrio Vivaldi ne koristim niš drugo. Odličan browser.

Ivan(4) pet 3.6.2022 13:50

Opera, mada sad više po inerciji nego bilo šta drugo. Imao sam veliki entuzijazam kada je Vivaldi u pitanju, ali je splasnuo. Pomalo sam, posle mnogo godina, počeo da koristim FF, prvo na Androidu, pa i na Windowsu, i deluje mi sasvim ok, bez vidljivih mušica.

pqweasdyxc pet 3.6.2022 15:00

Na iphoneu ne možeš koristiti ništa osim Safarija tako da oni nemaju opciju. A jako puno ljudi koristi iphone. Chrome i sl. su samo reskin Safarija. Inače web developeri kažu da je Safari barem 5 godina u zaostatku za ostalim preglednicima.