Završila 'ljubav' Huaweija i Leice - u igru ulazi
Vezano uz: Završila 'ljubav' Huaweija i Leice - u igru ulazi

Xiaomi ima problem s post procesiranjem u svojim kamerama. Senzor koliko znam je Sonyev. U čemu je onda doprinos Leice, leći i marketingu?
Pa kao objektiv, ali u stvarnosti to je samo marketing.
Leica je premium brand koji jos uvijek nesto znaci pa ovak zarade koji euro bez neke muke

Samsung ultra ima najbolji kamera set-up...naročito tele od X10...još sad je moguće i na S21 imati RAW za sve senzore...kad bi makar mene poslušali...glavni senzor stave na 1"... rezoluciju da pixeli budu 1.4um veličine tako da imaš kvalitetnu fotografiju u toj full rezoluciji...A s druge strane u uvjetima kad nema svjetla koriste spajanje pixela ali na hardware osnovi a ne software kakvu je imala Nokia PureView 808...kod software spajanja ISO je uvijek isti.

A na koju bi to foru ugurali u mobitel?

Ma joj sve je moguce, ali kolko ljudi je spremno nosit mobitel sa grbom velikom radi nesto bolje fotografije ?

1" senzor ima površinu od 108mm2
Xiaomi mi 11 ultra glavni senzor ima 98mm2
Znači manji je za 10%
Glavni veći senzor s dosta pixela...omogućuje da se izbaci 3X telefoto...jerbo se može koristiti crop od glavnog
Međutim radi jeftinije proizvodnje koriste 0,8um veličinu pixela...tako da u full rezoluciji to je sranje...zato i koriste spajanje pixela...Nokia PureView 808 i njenih skoro 41 Mpx izgleda prekrasno...jer je pixel size 1.4um...površina senzora je oko 85mm2.
Znači kad već forsiraju 12mpx...1" senzor bi bio taman za 50mpx(1.4um)...u uvjetima slabijeg svjetla...koriste spajanje pixela 4 u 1...ispada 12.5mpx

Xiaomi mi 11 ultra glavni senzor ima 98mm2
Znači manji je za 10%
Pa dobro i kakvu razliku ce tih 10% napravit ?
Pa nije 1" magicna brojka nakon koje se dobiva ne znam kakva kvaliteta.
Moze bit bolji za tih 10% i to je to.
Sony je nedavno stavio 1" senzor u mobitel,al se ne koristi cijeli senzor jer objektiv ga ne moze pokrit(da ne moraju radit veliku grbu)

Sad kad Samsung izbaci novi način preklapanja slojeva baterije...u konačnici to je samo 10% veći kapacitet...isto će na sva zvona to reklamirati
Novi snapdragon...10%....15%
"Dakle, Qualcomm tvrdi da Snapdragon 8+ Gen 1 pruža korisnicima 10 posto brže CPU i GPU performanse te da koristi 15 posto manje energije od svoga prethodnika."

Minimalna "Flange" dubina za manji senzor od 1" je 9,2mm, gdje je jos objektiv? na ovom Lumixu je 21mm debljina i to je najtanje sto je fizicki moguce tako da sumnjam da ce se vratiti trend cigli

Pa imas 1" senzor u Sony Xperia Pro-I tako da nije neki SF kao sto pisu forumasi. Problem je sto je pomalo skup i 1" senzor nije u potpunosti iskoristen.

Cigle mogu po veličini ekrana...ali ne i po debljini...A to što tih 1-2 mm nikog neće upropastiti A s druge strane sama baterija bi mogla biti 30-50% veći kapacitet...koga briga...ili kad već imaju 3 flagship u različitim veličinama onda se valjda kod najskupljeg mogu razmahati da opravda visoku cijenu
S21 ultra 165mm*76mm*9mm...da je ovih 9mm +1mm ili +2mm...nikog nebi upropastilo...
Xiaomi ima problem s post procesiranjem u svojim kamerama. Senzor koliko znam je Sonyev. U čemu je onda doprinos Leice, leći i marketingu?