Vule sri 23.3.2022 23:43

Koristim ga na mobu, nije ni blizu fleksibilan kao desktop verzija, nista fleksibilniji od opere iskreno.
Koristim veeziju 4.x.x jer je verzija 5 polomila vise toga nego sto je donjela pa sam rollbackao nazad. Popusio postavke usput ali... Nezz jesu li popravili sve ali ne usudim se updateat :)

BlackMoon sri 23.3.2022 23:56
kerum kaže...

Sto mi vrijedi da je dobar, ako ga nema na iOS-u..?

Da, jako je bezobrazno recenzirati aplikacije koje nisu zastupljene na oba najraširenija OS-a. Ali nije prvi put da Bugovi novinari rade nama korisnicima iOS-a ovakve i slične spačke!

kerum čet 24.3.2022 05:33

Ne smatram da je bezobrazno od strane Bug-ovih autora, ali cesto bude razocaravajuce da ne postoji verzija recenzirane aplikacije za iOS. Zato prvo scrolam na kraj clanka da vidim isplati li se uopce citati.

U slucaju Vivaldija mi je potpuno jasno da je glavni krivac za to Apple sa svojom (diskutabilno) anti-kompetitivnom politikom na iOS-u. Na macOS-u mi radi poprilicno dobro, ali nepostojanje mobilne verzije ga eliminira kao upotrebljivi browser u modernom okruzenju. Sada se trebamo strpiti dok:

a) regulatori natjeraju Apple da omoguci punokrvne browsere, a ne skinove za WebKit

ili

b) Vivaldi ne osvane u okljastrenoj verziji za iOS

10alex čet 24.3.2022 07:45

Ja sam ga prvi put jucer instalirao na tablet i moram reci da sam zadovoljan. Jako podsjeca na Chrome a ima ad block i mogu staviti da mi otvara po defaultu sve stranice u desktop modu (11" tablet). Operu sam pokusavao vise puta ali mi nikako nije sjela, do sada mi je najbolja bila Opera Touch ali Vivaldi mi je bolji (za sada).