Vivaldi - alternativni web preglednik podjednako d
Vezano uz: Vivaldi - alternativni web preglednik podjednako d

Koristim ga na mobu, nije ni blizu fleksibilan kao desktop verzija, nista fleksibilniji od opere iskreno.
Koristim veeziju 4.x.x jer je verzija 5 polomila vise toga nego sto je donjela pa sam rollbackao nazad. Popusio postavke usput ali... Nezz jesu li popravili sve ali ne usudim se updateat :)

Sto mi vrijedi da je dobar, ako ga nema na iOS-u..?
Da, jako je bezobrazno recenzirati aplikacije koje nisu zastupljene na oba najraširenija OS-a. Ali nije prvi put da Bugovi novinari rade nama korisnicima iOS-a ovakve i slične spačke!

Ne smatram da je bezobrazno od strane Bug-ovih autora, ali cesto bude razocaravajuce da ne postoji verzija recenzirane aplikacije za iOS. Zato prvo scrolam na kraj clanka da vidim isplati li se uopce citati.
U slucaju Vivaldija mi je potpuno jasno da je glavni krivac za to Apple sa svojom (diskutabilno) anti-kompetitivnom politikom na iOS-u. Na macOS-u mi radi poprilicno dobro, ali nepostojanje mobilne verzije ga eliminira kao upotrebljivi browser u modernom okruzenju. Sada se trebamo strpiti dok:
a) regulatori natjeraju Apple da omoguci punokrvne browsere, a ne skinove za WebKit
ili
b) Vivaldi ne osvane u okljastrenoj verziji za iOS

Ja sam ga prvi put jucer instalirao na tablet i moram reci da sam zadovoljan. Jako podsjeca na Chrome a ima ad block i mogu staviti da mi otvara po defaultu sve stranice u desktop modu (11" tablet). Operu sam pokusavao vise puta ali mi nikako nije sjela, do sada mi je najbolja bila Opera Touch ali Vivaldi mi je bolji (za sada).

Vivladi je guba. Otkako ga je prije nekoliko godina Šuštinjo predstavio, taj browser nisam prestao koristiti.
Sto mi vrijedi da je dobar, ako ga nema na iOS-u..?