Pojavio se dramatični video pada aviona F-35 na no
Vezano uz: Pojavio se dramatični video pada aviona F-35 na no

Dajte jos koju temu o tome mozda da sljedecu stavite samo za preplatnike

Dajte jos koju temu o tome mozda da sljedecu stavite samo za preplatnike
Avioni su kompjuteri, tako da je tema legitimna. Treba svaki tjedan barem 5 clanaka o avionima.

to je sve ruska propaganda...vidi se da je loš cgi...rusi nikako da nauče Photoshop

Zašto je kvaliteta tih snimaka uvijek ko da je snimana digitronom... Čudni kutevi, čudnih boja, odrezano pola...

misliš, Hrvati? apropos dizajna kovanica ojra...

ovo liči na otkaz motora, jer je drmnuo na nosač ko kamen. ne bi se čudio, f-35 ima dugu povjest otkaza raznoraznih i problema tonu i po.

Zašto je kvaliteta tih snimaka uvijek ko da je snimana digitronom... Čudni kutevi, čudnih boja, odrezano pola...
da bi bilo dramaticno a ne humoristicno! :D

Kad se uzme u obzir brzina razvoja aviona tokom Hladnog Rata, ovo danas izgleda kao da su F-35 sklepali priuceni dundjeri.
Fakat zasto je postalo tako tesko napraviti konkretan proizvod.
Gdje su nestale generacije talentovanih inzenjera? Ili je proces dobijanja istih nepovratno izgubljen?

Avioni se od početka pomorske avijacije zabijaju u palubu pri slijetanju, najčešće zbog greške pilota, ništa čudno.

ovo liči na otkaz motora, jer je drmnuo na nosač ko kamen. ne bi se čudio, f-35 ima dugu povjest otkaza raznoraznih i problema tonu i po.
Stoji da imaju problema. VTOL varijanta se ne koristi na nosacima jer su vjerovatno skontali da je ili preskupa ili prekompleksna/nepouzdana.
Medjutim, ovdje je u pitanju greska pilota. Pri samom prilazu dodaje gas jer je primijetio da ide prenisko. To se moglo primijetiti i na prvoj snimci od prije nekoliko dana gdje se ne vidi sam pada aviona.
Zaludu me svitovala mati
Kad sam tija poć na more
Sve šta uzme nikada ne vrati
Niti jude, nit' vapore
nit' višenamjenski jednomotorni borbeni zrakoplov