
Mirko, pazi, pizza Pazzi!
Vezano uz: Mirko, pazi, pizza Pazzi!


Prije par dana bilo na HTV-u...DW tech...na koji način oni misle da 8 milijardi ljudi bude zapošljeno ako roboti budu radili skoro sve.
Gušt mi je na ruke pripremati tijesto...ove po drugi put virus godine...oko pola tone ukuhao na ruke...evo maloprije ukuvao 500 grama brašna...za mene i moju najdražu... večeras oko 18h... jednu pizzu s tunom budem joj napravio

Vecina ne bude radila nista i primat ce bazican dohodak, radit ce pizzu rukama iz gusta...il ce bit kraj svijet, naravno, nema treceg puta...

Ne bih probao takvu pizzu, rade cu ju doma napravit.
Fakin guranje robota di im nije mjesto...

Ne bih probao takvu pizzu, rade cu ju doma napravit.
Fakin guranje robota di im nije mjesto...
pa u cemu je razlika? bitni su sastojci, ruke nedaju okus icemu

pa u cemu je razlika? bitni su sastojci, ruke nedaju okus icemu
Nevjerojatno odbojno mi je to...

Prije par dana bilo na HTV-u...DW tech...na koji način oni misle da 8 milijardi ljudi bude zapošljeno ako roboti budu radili skoro sve.
Gušt mi je na ruke pripremati tijesto...ove po drugi put virus godine...oko pola tone ukuhao na ruke...evo maloprije ukuvao 500 grama brašna...za mene i moju najdražu... večeras oko 18h... jednu pizzu s tunom budem joj napravio
Nema potrebe da se tijesto mjesi, to su staromodne fore.
Za 5 min sve pomjesas, dobijes zadovljavajuci oblik, ostavis na sobnoj temperaturi par sati (u zdjeli sa pokrivenom krpom). Okrenes i presavijes tijesto, ostavis jos pola sata i peces.

pa u cemu je razlika? bitni su sastojci, ruke nedaju okus icemu
Nevjerojatno odbojno mi je to...

Baš kao i razni aparati za pečenje kruha, tako možeš imati i za pizzu. Važno je definirati vrijeme fermentacije. Sastojke ionako definiraš normativom. I sad umjesto da govoriš čovjeku, vlasnik mora otići u menu i dodati "zeru" manje soli ili slično.
I dalje će valjda biti važno da kad dođeš da vidiš da nema "zamjenskog" sira, šunke nasjeckane tako sitno da se prikrije porijeklo i pasmina, umak koji izgleda kao razvodnjeni ketchup...
Iskreno, nisam bio u pizzeriji godinama. Sam ju zamijesim, složim za svako dijete kako želim i obitelj jednostavno ne želi "kupovne". Nije mi to hrana za restoran, a s time dal ti je jedna "Mlinar" pizza bolje od ove robotske, valjda nije.

zesce odvratno.
osjecaj kao u svim fabrikama alias tvornicama punih robota - za tehnokratske idiJote raj - meni odvratno sablasno i hladno mjesto.
a ako vec jedes smece od jela zvano pizza, napravi je sam - ptm. ovo je isto kao da ju kupis smrznutu ili iz nekog automata - da
mozes lahko komade pizze gurat u lice.
i kakav je to klincev restoran u kojem gledas "nasmijesenog" robota?
sta su svi osli na kvasinu? tko imalo normalan/moralan ce ici jesti na takvo mjesto dok zivi ugostitelji - skapavaju?
tezi papanluk.

Razvlačenje tijesta je vrhunsko. Šteta što se ne vidi kako ga zamijesi i kako stavlja sastojke, a ne da oboje izlazi iz otvora. Odmah sumnjam da to rade ljudi i da je zato sakriveno
ne izlazi dzabe iz glory hole-a

Prije par dana bilo na HTV-u...DW tech...na koji način oni misle da 8 milijardi ljudi bude zapošljeno ako roboti budu radili skoro sve.
Gušt mi je na ruke pripremati tijesto...ove po drugi put virus godine...oko pola tone ukuhao na ruke...evo maloprije ukuvao 500 grama brašna...za mene i moju najdražu... večeras oko 18h... jednu pizzu s tunom budem joj napravio
nu, i u mene 500 g

Baš kao i razni aparati za pečenje kruha, tako možeš imati i za pizzu. Važno je definirati vrijeme fermentacije. Sastojke ionako definiraš normativom. I sad umjesto da govoriš čovjeku, vlasnik mora otići u menu i dodati "zeru" manje soli ili slično.
I dalje će valjda biti važno da kad dođeš da vidiš da nema "zamjenskog" sira, šunke nasjeckane tako sitno da se prikrije porijeklo i pasmina, umak koji izgleda kao razvodnjeni ketchup...
Iskreno, nisam bio u pizzeriji godinama. Sam ju zamijesim, složim za svako dijete kako želim i obitelj jednostavno ne želi "kupovne". Nije mi to hrana za restoran, a s time dal ti je jedna "Mlinar" pizza bolje od ove robotske, valjda nije.
jedna od bitnijih stvari kod pripreme pizze je temperatura koju u pećnicama za obično kućanstvo ne možeš dobiti, većina kućanstava može zagrijati pećnicu do 250c što nije dovoljno za pizzu, stvar ne spašava ni kamen za pizzu ni polovična rješenja, pizza u pizzeriji ili restoranu čije osoblje zna praviti pizzu u krušnoj peći uvijek će biti bolja nego ona napravljena doma u običnim pećnicama

Ma meni sasvim dobra i ova iz pećnice vulgaris

jedna od bitnijih stvari kod pripreme pizze je temperatura koju u pećnicama za obično kućanstvo ne možeš dobiti, većina kućanstava može zagrijati pećnicu do 250c što nije dovoljno za pizzu, stvar ne spašava ni kamen za pizzu ni polovična rješenja, pizza u pizzeriji ili restoranu čije osoblje zna praviti pizzu u krušnoj peći uvijek će biti bolja nego ona napravljena doma u običnim pećnicama
a sto mislis da prosjecni tutleki znaju da se tijesto pizza ne smije "dici" prije pecenja i da ti treba 600'C krusne peci, koju, laganini sam uvjeren nemaju bas doma - a i kad ju ugrijes tj. dobrano se potrudis, neces to raditi zbog jedne pizze.
svaka cast onima koji mijese vlastito tijesto. pa cak i na aparatu za kruh.
i pozdrav onima koji u restoranu jedu - pizzu ;-)

zesce odvratno.
osjecaj kao u svim fabrikama alias tvornicama punih robota - za tehnokratske idiJote raj - meni odvratno sablasno i hladno mjesto.
a ako vec jedes smece od jela zvano pizza, napravi je sam - ptm. ovo je isto kao da ju kupis smrznutu ili iz nekog automata - da
mozes lahko komade pizze gurat u lice.
i kakav je to klincev restoran u kojem gledas "nasmijesenog" robota?
sta su svi osli na kvasinu? tko imalo normalan/moralan ce ici jesti na takvo mjesto dok zivi ugostitelji - skapavaju?
tezi papanluk.
Pazi ovo..
Na tanjuru malo šunke, mozzarelle, domaćeg paradajza, malo začina, šnita kruha ispod peke, malo nasjeckanih gljiva.. vrhunski balansirani obrok!
Svi to sastojci na komadu kruha ispod peke - zEsCe OdVrAtNo
Isto ko i hamburger..

Ne razumijem zašto ljudi od pizze, ćevapa i sličnih gluposti rade mit kao da je to vrhunska hrana. Okej je, ali radije bi pojeo dobru sarmu nego pizzu ili ćevape.
Skroz sam uvjeren da će i ovaj robot raditi istu pizzu kao da ju je i čovjek bacio u peć. S time da će biti manje dlaka na njoj (statistički).

Oni koji malo dulje pamte znaju da su današnje pizze daleko od onoga što se radilo prije 30+ godina (kao i mnoga druga hrana). Pizza danas ne valja nigdje. Tako da nema nekog straha da će ju roboti upropastiti, to su ljudi odavno napravili.

Otkud ti da se pizza ne smije "dići"? Glupost. Kako bi inače kvas proradio i imao zrak u tijestu. Jedino što ne radiš je da nakon što ju nadjeneš, ne ostavljaš da se dodatno diže. Nema potrebe.
Visoka temperatura peći radi brzu ekspanziju tijesta, onda ubija kvas i nema dodatnog dizanja, i visoka temperatura napravi savršenu koricu u tih 60s koliko otprilike se peče. 600 je malo too much, ali 450-500 je taman.
One Guy Changed My Pizza Game Forever - YouTube
I slažem se s tobom, peć se ne pali zbog jedne pizze, ali dok ju imaš toplu, možeš pripremiti i veliki ručak, pizze da prigrizneš, kruh, kolače (naravno ne kremaste za Boga miloga) i čak na kraju možeš uvaliti nešto da se polako kuha na duži period. Recimo dobar pulled pork, rebarca i slično. Moja baka je u staroj kući imala ogromnu krušnu peć i ta se praktički nikad nije gasila. Preko noći bi još bila topla i ujutro bi samo dodatno "potkurila" i nastavila kuhati. A peć bi i grijala cijeli dnevni boravak i blagovaonu. Još danas se prepričava kakve su to bile bućnice, kruh, strepe, odojak, purani, krumpir... San snova.
rado bih radio kao robot za naplatu (+ turcizmi kusur i bakšiš), a kad već spomenu Marne-la-Vallée, otamo smo švabe istjerali u call of duty.
pe se: pizza je kreativno djelo. može mehanički no isto tako možeš ševiti real doll pa ipak nije jednako (iako šuti, ne prigovara i bla kao prava). mislim, oni koji su probali, znaju razliku.