Byron uto 9.11.2021 10:37

A tko ih istovari kod trgovine? Do sada su to radili vozači, koji su se brinuli i da sav alat bude natrag na mjestu i da ostatak tereta opet bude dobro učvršćen prije nastavka putovanja.

 

Veliki Brat uto 9.11.2021 10:46
Byron kaže...

A tko ih istovari kod trgovine? Do sada su to radili vozači, koji su se brinuli i da sav alat bude natrag na mjestu i da ostatak tereta opet bude dobro učvršćen prije nastavka putovanja.

Piše u tekstu: "Gatikova rješenja fokusirana su isključivo na "srednji kilometar", odnosno transport tereta od logističkih centara i skladišta do manjih gradskih trgovina."

Dakle utovaruju/istovaruju radnici na krajnjim točkama. Vjerojatno su i odgovorni za stabilnost tereta...

telefon 2 uto 9.11.2021 14:18
Veliki Brat kaže...
Byron kaže...

A tko ih istovari kod trgovine? Do sada su to radili vozači, koji su se brinuli i da sav alat bude natrag na mjestu i da ostatak tereta opet bude dobro učvršćen prije nastavka putovanja.

Piše u tekstu: "Gatikova rješenja fokusirana su isključivo na "srednji kilometar", odnosno transport tereta od logističkih centara i skladišta do manjih gradskih trgovina."

Dakle utovaruju/istovaruju radnici na krajnjim točkama. Vjerojatno su i odgovorni za stabilnost tereta...

 Možda bivši vozači umjesto da budu odsutni vozeći između gradova i država, sada budu u svom gradu "od 9 do 5" istovarivali kamione.

mzopg uto 9.11.2021 15:19
Byron kaže...

A tko ih istovari kod trgovine? Do sada su to radili vozači, koji su se brinuli i da sav alat bude natrag na mjestu i da ostatak tereta opet bude dobro učvršćen prije nastavka putovanja.

 

 Što misliš kako će to u budućnosti izgledati? Vrlo brzo će jako puno radnih mjesta nestati, blagajnici, trgovci, šoferi, taxisti, knjigovođe, bilježnici... baš me zanima razmišljaju li nove generacije o tome, a i oni koji su tek krenuli u radni odnos bi se trebali pripremiti na prekvalifikaciju da ne bi bilo poslije kukanja i štrajkova kad ih zamijeni AI tehnologija.

sirka666 sri 10.11.2021 08:44

Je li to isti Wallmart koji će baciti 900kila mesa jer mu za 15 dana ističe rok trajanja?

 

"Over 2,000 pounds of fresh pork being rejected by the walmart distribution center because the sell by dates occur when their stores are closed for Thanksgiving. This product will still be safe to eat for the next 15 days but they won't even attempt to sell. This will end up in a dumpster today. "

Stric_Jura sri 10.11.2021 09:19

eh to ti je Walmart u kojem te dočeka u stolcu (!!) prosječni debeli američki klinac u njihovoj plavoj polo majici, i pita te što tražiš, pa te uputi u tom općem smjeru  - jest da su Walmarti veliki, ali opet nisu tak veliki da bi se izgubil....

 

i to je radno mjesto, tj. to je socijala na američanski način...

mzopg sri 10.11.2021 23:24
sirka666 kaže...

Je li to isti Wallmart koji će baciti 900kila mesa jer mu za 15 dana ističe rok trajanja?

 

"Over 2,000 pounds of fresh pork being rejected by the walmart distribution center because the sell by dates occur when their stores are closed for Thanksgiving. This product will still be safe to eat for the next 15 days but they won't even attempt to sell. This will end up in a dumpster today. "

Baciti? Ne budi naivan, svaka roba ima svog kupca. 

 

https://net.hr/danas/hrvatska/radnici-pik-vrbovca-otkrili-s-kakvim-su-sve-mesom-radili-prepravljali-smo-datume-i-prepakiravali-zarazeno-i-staro-meso-56064520-b1c2-11eb-a6a4-0242ac14002c

fer-de-lance čet 11.11.2021 14:47

 Ili ona kaj smo svi čuli: dofuravali pokvareno meso iz Argentine koje je bilo u hladnjači, pa tijekom transporta se počelo kvarit, lijepo istovar na parkiralište, dvojica motorkama izrežu bš kaj je prezeleno, li-la prolazi za kobase nakon ispiranja miniwashom, a ostatak pod premium meso u dućan 

Doduše, radilo se o jednoj drugoj firmi ali tak svi rade.

 

Kolacic čet 11.11.2021 15:05
fer-de-lance kaže...

 Ili ona kaj smo svi čuli: dofuravali pokvareno meso iz Argentine koje je bilo u hladnjači, pa tijekom transporta se počelo kvarit, lijepo istovar na parkiralište, dvojica motorkama izrežu bš kaj je prezeleno, li-la prolazi za kobase nakon ispiranja miniwashom, a ostatak pod premium meso u dućan 

Doduše, radilo se o jednoj drugoj firmi ali tak svi rade.

 

 Muka mi je kad kupim meso a ono istek roka za dva dana... Idem raditi za jesti pa zavrsi u smecu. Muka mi je bacat hranu i pare.