EU daje poticaje za razvoj Hyperloopa i komercijal
Vezano uz: EU daje poticaje za razvoj Hyperloopa i komercijal

ima šta za warp drive?

A ja mislio da naši bacaju pare na gluposti... :D

A ja mislio da naši bacaju pare na gluposti... :D
rvacka je samo podrepna muha briselu, tako da ... you know.

Ova europa je baš odlučila da se samounisti... Jer kako drugo nazvat davanje odnosno bacanje milijuna u vjetar na projekte koji imaju šansu da uspiju 2%....
S druge strane strane europa zaboravlja da je postala to što je postala snažnom industrijom...
Ali danas kad je sve zeleno industrija je zabranjena tema... Južna koreja Japan čak djelomično i kina svoje gospodarstvo temelje nećemo vjerovati na brodogradnji... Nasa država koja je imala resurse znanje i mogućnosti to je sve bacila niz rijeku jer su na strateškom mjestima podobne spodobe sa stranačkim iskaznicom... Ali i da napravimo brod što u njega ugradujemo da je naše? Danas skoro ništa...
Ove umjetne inteligencije hyperloopovi i ostale baljezgarije su baš razlog sto za 20 godina europa (osim njemačke možda i francuske) bit jeftina radna snaga....

To je kad pare/poticaje odlučuju tehnički nepismeni politički uhljebljeni birokrati, a ne stručnjaci u polju koji se želi poticati. Mislim - pa naša Šuica je povjerenica za "demokraciju i demografiju", u EU predvodi rad Komisije na deliberativnoj demokraciji i Konferenciju o budućnosti Europe.
ONA brije o "budućnosti europe". Ova kockoglava krkanica ovdje: https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-jahta-dubica-suica-je-nije-prijavila-u-isto-vrijeme-glumi-sirotinju/2120773.aspx
Hyperloop onda bude nakon robotaksija? Poticaji preko veze i tako to
Osim ako ponovo ne postane aktualan svemirski lift
Onaj u Faundation seriji je bio skroz neloš
Vrijedi li odvojiti vremena na foundation? Kažu da je dosadnjikav, a ja neznam nikog relevantnog da to potvrdi ili opovrgne.

Šuica je pravi primjer na što ta europa slici kad je ona "ozbiljna" eu političarka...
A ovo me podsjeća na rimsko carstvo polako propada ekonomija pa kako propada nemozes održava vojsku i infrastrukturu pa dođe civilni rat (moderno korona) pa onda uđeš u spiralu di snažno razbiješ nos od pod... A onda obično je prekasno jer dok si na podu drugi te cipelaru...

Južna koreja Japan čak djelomično i kina svoje gospodarstvo temelje nećemo vjerovati na brodogradnji... Nasa država koja je imala resurse znanje i mogućnosti to je sve bacila niz rijeku jer su na strateškom mjestima podobne spodobe sa stranačkim iskaznicom...
Mda, trebali smo još jedno tri desetljeća bacat lovu u tu rupu bez dna, samo da bi se mogli kurčit brodogradnjom. A to što su daleko veći od nas u europi skužili i prije 50 godina da se ne mogu nosit s dalekoistočnom konkurencijom pa su odustali na vrijeme, to je manje bitno jer ionako to sve plaća država, a kod nas sve prolazi dok plaća država jer proračun je ionako samo sisa na koju se treba znat prištekat i nikad ne odštekat

Rupa bez dna kažeš?
Ima nešto blizu Rh zove se ficantieri... Pogledaj malo koliko zarađuju i što sve rade... Doslovno je pokretač gospodarstva sjeverne Italije... Ali u nas ništa ne valja... Ne treba biti Einstein nego samo raditi s mozgom... A to što u nas rade politički podobni bez mozga e to je druga priča... A i onaj koji kaže da je brodogradnja rupa bez dna taj baš ne kuzi ekonomiju i gospodarstvo... Može brod generirati gubitak za brodogradiliste ali njegov utjecaj na ekonomiju je višestruko pogotovo danas u doba automatike elektronike i svih ostalih cudesa. Problem je što mi više ništa nemamo svoje što bi mogli ugraditi jer sve moramo kupiti... Ali što očekivati kad su u nas znalci kojima podravka hep i slične tvrtke nisu kičma gospodarstva... Kičma gospodarstva je fina neka agencija infobip i slični jednorozi koji će za 10 kuna olakšice sutra sve prebaciti u Mumbai call centar...
Kičma gospodarstva nije ni jeftina izrada web stranica i aplikacija koliko god to vau zvučalo jer smo teško konkuretni istočnoj braci koji su duplo jeftiniji... Ali da kad tuckas kod za kompjuterom ili nešto petljas u WordPressu to je naprednije od brodske automatike navigacije radara automatskih ventila i sličnih stvari... Inače eto i Šveđani Finci Danci nitko ne želi u brodogradnju fuj to isto ko francuzi talijani i ostali napredniji narodi... Samo nama sve smeta... Dajte te skverove pravim ljudima i bit će posla jer mali svatovi tipa piculjan posluje i više nego dobro a takvih ima na stotine duž jadrana ali tamo rukovođenje ne vodi propali vernovac s hdz iskaznicom tj menađer velikog potencijala za muljanje i kradu...

I brodogradnja nije samo gradnja čelično broda nego i specijalnih projekata koji znaju doći više nego pola države izveze u cijeloj godini...
Hyperloop je bacanje novca