encoding sri 6.10.2021 12:28

Nije mi baš jasna razlika:

Hrvatska pošta pod istragom AZTN-a jer jedina u Europskoj uniji naplaćuje naknadu za kontrolni pregled malih pošiljki

Šest poštanskih operatora naplaćuje pristojbe za obje vrste pošiljaka (ne-IOSS i IOSS):

mbaksa sri 6.10.2021 16:19
encoding kaže...

Nije mi baš jasna razlika:

Hrvatska pošta pod istragom AZTN-a jer jedina u Europskoj uniji naplaćuje naknadu za kontrolni pregled malih pošiljki 

Izostavio si ključni dio rečenice koji prethodi citiranome: "U ovotjednom broju Nacionala objavljeno je kako je...".

Dakle, ili je to interpretacija Nacionalovog novinara ili je prijava AZTN-u tako napisana, s tvrdnjom da Hrvatska jedina to radi.

kerum sri 6.10.2021 16:28

Radi bolje preglednosti, volio bih da ste sve zemlje prikazali u tabeli (ukljucujuci i HR).

Zatim, na kraju teksta je napisano da HR posta ima naknadu 2-4€ te me zanima po kojem ste to tecaju izvukli ako naknada iznosi 18,50 kn do 37 kn.

Solo761 čet 7.10.2021 07:28

Meni samo nije jasno kako ih to košta, ako su se donedavno hvalii superubernovommodernom sortirnicom u Velikoj Gorici. Što to tamo nije automatika nego uz sve to još netko mora ručno gledati da li je IOSS ii ne?

picajzla0707 čet 7.10.2021 11:41
Solo761 kaže...

Meni samo nije jasno kako ih to košta, ako su se donedavno hvalii superubernovommodernom sortirnicom u Velikoj Gorici. Što to tamo nije automatika nego uz sve to još netko mora ručno gledati da li je IOSS ii ne?

klasično preseravanje o naplati posla da bi se uzela lova

slično kako se za ovrhe uzima po soma kuna za troškove po odvjetničkoj tarifi, a trošak im je isprintati unificirani komad a4 papira kojih ispunjava pripravnik bar 100 komada dnevno za minimalnu satnicu

njemu plate parsto kuna dnevno, a on im nakuca 100.000 kuna zarade taj dan