Waldpass – hrvatski uređaj za odvraćanje divljih ž
Vezano uz: Waldpass – hrvatski uređaj za odvraćanje divljih ž

a eo i alternative za one koji ne vjeruju tehnologiji odvraćanja kokošiju, pasanaca, klokana, baba trkačica, kukaca/kukica, ptica, krokodila, godzila, pijanih zagoraca na neosvijetljenom biciklu usred noći, žaba i ostalih uskoka ispred "motornih vozila".

a eo i alternative za one koji ne vjeruju tehnologiji odvraćanja kokošiju, pasanaca, klokana, baba trkačica, kukaca/kukica, ptica, krokodila, godzila, pijanih zagoraca na neosvijetljenom biciklu usred noći, žaba i ostalih uskoka ispred "motornih vozila".
Glede toga, nije zgorega imati adekvatnu zaštitu kakvu ima road train, najčešće viđen down under:

pred nekih 20-ak godina sam u Madžarskoj kupio neke fučke koje se stave na odbojnik i djelotvorne su iznad 50-ak km/h i do nekih 400 m...
mogu reći da sam primjetio da mačke "čepe" kad prolazim, psi preskaču kanale uz cestu i ogledaju se i općenito nisam imao izlijetanje živine pred Škodilaka...
ali kad su konačno otpale, više ih nisam našao....

pred nekih 20-ak godina sam u Madžarskoj kupio neke fučke koje se stave na odbojnik i djelotvorne su iznad 50-ak km/h i do nekih 400 m...
mogu reći da sam primjetio da mačke "čepe" kad prolazim, psi preskaču kanale uz cestu i ogledaju se i općenito nisam imao izlijetanje živine pred Škodilaka...
ali kad su konačno otpale, više ih nisam našao....
Ovakvo nešto?

slično, manje, okrugli profil "usisa"
Goran Husinec, dipl.ing., stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila kaže drugačije:
Srna je inteligentna životinja te rijetko iskače pred vozilo koje se kreće dozvoljenom brzinom.
To je navedeni izjavio na portalu Željka Marušića, inace specijaliziranog za aeronautiku, koji je u slobodno vrijeme stručnjak za sportske događaje: