Novi pametni cement za gradnju trajnijih cesta i z
Vezano uz: Novi pametni cement za gradnju trajnijih cesta i z

Procitao sam clanak 2 puta i moze li mi netko objasniti "glupome" meni kako je ovaj cement "pametan"?
U elektronici sada zoveu "pametnim" sve sto ima neki mikrokontroler unutra, sada ce i materijali koji u sebi imati nanocestice isto iz nekog razloga postati "pametni" ili sto? Ili jednostavno stavljaju prefiks "pametni/a/o" za bilo sto novo jer je to sada popularno.
ma to ti je onaj naci-cement iz wolfenstein new order. blaskowitz je donio uzorak i tako ...
https://www.youtube.com/watch?v=x5bpQCqXAYk

Pametan, AI, Covid - 3 rijeci koje siluju danasnje covjecanstvo, sere mi se od njih.
Cement je vjerojatno poboljsan, no ne vidim ni jedan logican razlog zasto bi cement mogao bit "pametan"...

Ajar I još ubaci gljivicu da erodira i izaziva bolesti

nekako su stari rimljani uspjeli bacit cimenat i beton koji je prezivio milenije - prije portlandskog "otkrica" par epoha kasnije.
mislio sam da se samo genijalci koji zidjaju bez serklaze radjaju samo s clanskom iskaznicom, kad ono i u ameriki beton puca, dub se lama - nakon samo par desetljeca - smeta mu sol...
nekako ranbo sve opjevo:
rimljani vodiju cini mi se svojim matorim, glupim betonom...
sve je danas smart, osim politicara - oni su korumpirani.

Procitao sam clanak 2 puta i moze li mi netko objasniti "glupome" meni kako je ovaj cement "pametan"?
U elektronici sada zoveu "pametnim" sve sto ima neki mikrokontroler unutra, sada ce i materijali koji u sebi imati nanocestice isto iz nekog razloga postati "pametni" ili sto? Ili jednostavno stavljaju prefiks "pametni/a/o" za bilo sto novo jer je to sada popularno.