Budući planovi za Apple Watch – mogući senzori za
Vezano uz: Budući planovi za Apple Watch – mogući senzori za

od kad to mjeri glukozu???

Jos niti jedan ne mjeri glukozu.. cekam to ko ozebli sunce, ali cini se da nista jos bar godinu dana

Kad je bilo predstavljanje Huawei Watch 3, onda su spomenuli da će mjeriti glukozu u krvi, jer im je nova generacija senzora sposobna za tu vrstu mjerenja, odnosno da će taj "update" stići u narednom periodu... Pitanje je samo hoće li ta mogućnost ostati za kinesko tržište ili će stići i na globalno....

a ne znam. nekako nedostaje spermcount, podsjetnik na uplatu lota i mjerenje iq-a bar 5 osoba na udaljenosti do 10 m u okolici. bez toga, teško ...

it's all fine and dandy, ali činjenica da u današnje vrijeme imati sat kojeg moraš svaki dan puniti je doista za podsmjeh. Za usporedbu, moj Garmin Fenix 5 koji ima malu milijardu mogućnosti (od kojih ne koristim praktički ništa) ima autonomiju baterije od 10 dana i poseban ekran gdje se može potpuno normalno gledati na dnevnom svjetlu (nije e-ink, ali je slično). Ukoliko Apple odluči napraviti nešto robusnije, čak iako to bilo ružnije i deblje, onda ću malo i ozbiljnije gledati ovaj, za sada pomodarski, gadget.

it's all fine and dandy, ali činjenica da u današnje vrijeme imati sat kojeg moraš svaki dan puniti je doista za podsmjeh. Za usporedbu, moj Garmin Fenix 5 koji ima malu milijardu mogućnosti (od kojih ne koristim praktički ništa) ima autonomiju baterije od 10 dana i poseban ekran gdje se može potpuno normalno gledati na dnevnom svjetlu (nije e-ink, ali je slično). Ukoliko Apple odluči napraviti nešto robusnije, čak iako to bilo ružnije i deblje, onda ću malo i ozbiljnije gledati ovaj, za sada pomodarski, gadget.
Nikakav problem, imam Samsung Gear S3 otkad je izašao prije 4.5 godine i punim ga svaki dan jer mi je potpuno svejedno.
Dođem doma i stavim ga na charger. Idem van, skinem ga s chargera. Neš ti problema.
Garmin Fenix ima ekran koji je potpuno šugav i duplo je skuplji od samsungovih smart watcheva. A o rotating bezelu i touch screenu da i ne pričamo.

Garmin Fenix ima ekran koji je potpuno šugav i duplo je skuplji od samsungovih smart watcheva. A o rotating bezelu i touch screenu da i ne pričamo.
Uz bitnu razliku da su garminovi satovi sportski satovi sa nekim smart funkcijama dok su samsung i ostali - smartwatchevi (neki više neki manje) sa nekim sportskim funkcijama.

Uz bitnu razliku da su garminovi satovi sportski satovi sa nekim smart funkcijama dok su samsung i ostali - smartwatchevi (neki više neki manje) sa nekim sportskim funkcijama.
Istina, ali svi oni imaju sasvim dovoljno sport funkcija za većinu ljudi, a posebno u sinergiji s mobitelom.
A to što nekog posebno smeta trajanje baterije od 2 dana je neka druga priča.
Slažem se da je za malo dio profi sportaša Fenix najbolji izbor (za sport), a za nešto drugo je upitno.

Zato Huawei Watch 3 mjeri temperaturu i glukozu po 3x nižoj cijeni. Nek se jave Kinezima, možda im prodaju tehnologiju... Ili nek Apple iskopira kineski sat! :)