bloodborne sri 21.4.2021 09:24
Ges kaže...

Meni je Blitzwolf quickcharge punjač uništio bateriju od Samsung S6 i od tada punim mobitele samo s originalnim Samsung punjačima

Samsungove kriminalne baterije ne moze bog spasit kamoli neki random punjač uništit.

peroko sri 21.4.2021 10:07
reyan kaže...

Kakva sramota 20w punjac nazivati brzim punjacem , a sta reci za 65w ili 120w punjac 

Samsung 10w punjenje zove fast charge, 25w punjenje  super fast charge a 45w punjenje super fast 2.0 😂

dax-lax sri 21.4.2021 10:36
peroko kaže...
reyan kaže...

Kakva sramota 20w punjac nazivati brzim punjacem , a sta reci za 65w ili 120w punjac 

Samsung 10w punjenje zove fast charge, 25w punjenje  super fast charge a 45w punjenje super fast 2.0 😂

15w oni zovu fast charge, odnosno 9V/1,67A. To i jest brzo punjenje. Za one ispade 60w ili 120w od xiaomija, dizajn baterije mora biti izmjenjen i ide se na paralelizaciju, više manjih ćelija. 

Visak sri 21.4.2021 11:52

Na struju punjenja utječe i kabel, pa isprobajte sve koje imate da nađete najbrži. I to kabel koji daje najveću struju s jednom kombinacijom punjač-telefon ne mora biti optimalan za drugu. Suludo, ali u praksi dokazano.

zelenapaprika sri 21.4.2021 12:13
Ges kaže...

Meni je Blitzwolf quickcharge punjač uništio bateriju od Samsung S6 i od tada punim mobitele samo s originalnim Samsung punjačima

Njega su spominjali na nekim forumima kao jeftinog i dobrog. Pa sad ti znaj.

Ja koristim brzi punjač turske firme Ttec (baš tako se zove firma) napravljen u Kini. Xiaomi je bio škrt, pa je u kutiji dao sam spori punjač. Ttec sam kupio na štandu Tele2 u City Centru East u Zagrebu i uskoro će biti 2 godine kako uredno radi.

zelenapaprika sri 21.4.2021 12:14
Visak kaže...

Na struju punjenja utječe i kabel, pa isprobajte sve koje imate da nađete najbrži. I to kabel koji daje najveću struju s jednom kombinacijom punjač-telefon ne mora biti optimalan za drugu. Suludo, ali u praksi dokazano.

Da. Ljudi nažalost vode malo računa o kablu. A trgovci nerijetko nemaju pojma o karakteristikama kabla. 

sosta sri 21.4.2021 14:17
Ges kaže...

Samo što sad Samsung više ne isporučuje punjač s novim modelima, tako da ne vidim razlog za korištenje originalnih Samsung punjača.

Inače koristim Blitzwolf QC2.0 zidni i 15W bežični punjač s više Samsung mobitela (S7, S9, S21) i nemam nikkvih problema.

dax-lax sri 21.4.2021 14:41
sosta kaže...
Ges kaže...

Samo što sad Samsung više ne isporučuje punjač s novim modelima, tako da ne vidim razlog za korištenje originalnih Samsung punjača.

Inače koristim Blitzwolf QC2.0 zidni i 15W bežični punjač s više Samsung mobitela (S7, S9, S21) i nemam nikkvih problema.

Pa da, teško da je punjač uništio bateriju. Mob s punjačem izdogovara kojom snagom će puniti. Prvo kreće sporo, pa ubrza i onda opet sporije. Ne sili punjač struju u uređaj, već mobu uzme od punjača koliko treba.

Ako i ode baterija, uništi je preagresivna kontrola u samom telefonu ili čak često korištenje aplikacija koje ubijaju bateriju.

Recimo, snimanja kamerom u visokoj rezoluciji zgazi batku, jednako kao i korištenje hotspot-a

mbaksa sri 21.4.2021 14:49
reyan kaže...

Mobitel koji se puni s 10 ili 15 ili 20 W neće se ništa nužno brže napuniti punjačem od 65 ili 120 W.

Zapravo čak i ako mobitel podržava punjenje recimo s 30 W, taj se mobitel s 30 W punjačem neće napuniti duplo brže nego s 15 W, jer punjenje baterije nije linearno.

Tako da je "brzi punjač" relativna stvar.

bloodborne sri 21.4.2021 15:00
mbaksa kaže...
reyan kaže...

Mobitel koji se puni s 10 ili 15 ili 20 W neće se ništa nužno brže napuniti punjačem od 65 ili 120 W.

nece se puniti uopce brze, ako on sam ne podrzava 65w ili 120w punjenje.

fer-de-lance sri 21.4.2021 16:14
Visak kaže...

Čak ne sam kabel, nego kak se potrefi kombinacija konektora, jer je sve to li-la.

Koristim Topk magnetski konektor i kabel, pa sam baš išao mjeriti koliko struja varira prilikom svakog ukapčanja, i onda mi palo na pamet da stavim fiksno konektor (micro usb) s komadom kabele i krokodilkama, i s druge strane na punjač konektor i krokodilke pa sam mijenjao različite debljine kabela (sve sam odrezao na cca. metar dužine), i praktički svi (dok nisam došao baš do ekstra tankih) su bili praktički isti (cca. 2A).

I onda sam išao ištekati konektor iz mobitela i probao ponovno, i eto odjednom varijacija jako velikih.

Zaključak - ak konektor nema dobar spoj, možeš imat kabel kakav god hoćeš, ne pomaže...

zelenapaprika sri 21.4.2021 18:32
Ajar kaže...

dok jedan glumi vidru s ekologijom ("bez punjača"), y ostalih istu tu ekologiju zasere ("third party") punjačima. prelijevanje iz šupljeg u prazno. 

Bitno je da korisnik troši lovu. Samo smišljaju nove fore kako izmusti tu lovu.

Posmatrač sri 21.4.2021 20:16
Igor150 kaže...

htio bih nadopuniti izostavljeno. "život" jedne baterije se mjeri po 1000x punjenja što je neki ekvivalent oko 3 godine živvota uz već napomenuto gaženje. Iako je sve realno okvirno.

1000 punjenja od 0 do 100%. od 20 do 60% recimo se racuna kao 0,4 punjenja....

Jehonan čet 22.4.2021 09:19
fer-de-lance kaže...
Visak kaže...

Čak ne sam kabel, nego kak se potrefi kombinacija konektora, jer je sve to li-la.

Koristim Topk magnetski konektor i kabel, pa sam baš išao mjeriti koliko struja varira prilikom svakog ukapčanja, i onda mi palo na pamet da stavim fiksno konektor (micro usb) s komadom kabele i krokodilkama, i s druge strane na punjač konektor i krokodilke pa sam mijenjao različite debljine kabela (sve sam odrezao na cca. metar dužine), i praktički svi (dok nisam došao baš do ekstra tankih) su bili praktički isti (cca. 2A).

I onda sam išao ištekati konektor iz mobitela i probao ponovno, i eto odjednom varijacija jako velikih.

Zaključak - ak konektor nema dobar spoj, možeš imat kabel kakav god hoćeš, ne pomaže...

Yep!

I eto odgovora zbog čega kvalitetni konektor košta od par € sve do par stotina ili tisuća €, a samo "najobičniji" konektor tj. ništa posebno, a kada ono iza njega sva sila istraživanja i testiranja.