Isprana slika IPS monitora pod kutem?
Vezano uz: Isprana slika IPS monitora pod kutem?

Najbolje riješenje je da se monitor vrati natrag i uzme nešto bolje.
Pa da.. jer svi trgovci samo čekaju neinformiranog kupca da dođe mjenjat robu jer "ima na to pravo"

Na videu se također vidi razlika, samo što je tamnije a na svjetlije, možda zbog kamere..
https://www.youtube.com/watch?v=UM0_KIh0iKg

E moj Mario, pa kut vidljivosti i je 178°😂fulao si cijelu poantu.

Na slici izgleda kao da mu je netko uvaljao TN.

"Nema savršene matrice, savršene vrste ekrana." Dobro, možda nema, obično jer je teško spojiti i funkcije, sposobnosti, performanse, dizajn cijenu i sliku... ali zaboravili ste na oled. https://www.oled-info.com/oled-devices/monitors

mora gledati samo izravno u monitor jer će se inače pretvoriti u stup soli.

Bas me zanima tko normalan gleda u monitor pod tim kutem, dakle iz pticje perspektive i jos sa velikim kutom.

178 je horizontalni kut gledanja. Deklariran je kao kut iz kojeg je moguće vidjeti sliku a ne kao kut iz kojeg je slika dobra. Koliko je ta slika dobra ovisi o matrici i zato su neki non gamerski monitori iste dijagonale i rezolucije, sa 60Hz, skuplji od ovog sa 165Hz. Pojednostavljeno, napucavanje određenih specifikacija događa se na uštrb drugih. Tu su i razlike unutar samog modela tj. jedan primjerak ima više glowa, drugi manje. Ako je monitor dobar za ono za što je namijenjen, a mislim da je to sjesti ispred njega i igrati, ne vidim razlog za reklamaciju.

IPS glow je rješiv problem - ispod: BenQ PD2700Q iz 2016. godine, Iiyama ProLite XUB2792QSU iz 2017. godine i NEC Multisync 20WGX2 Pro iz 2006. godine. Tajna je u Advanced True White (A-TW) polarizatoru koji se nalazi na panelu u NEC-ovom monitoru. A-TW ima dvije negativne strane - prvi - kada se ekran gleda iz većih kuteva, boje se pomiču prema zelenoj ili magenti; i drugi - cijena. Proizvođači su A-TW uglavnom prestali koristiti oko 2010. godine kada se tržištem počeo širiti eIPS panel koji je omogućio izradu jeftinijih IPS monitora u odnosu na dotadašnje koji su koristili S-IPS, AS-IPS ili H-IPS panele.
Najbolje riješenje je da se monitor vrati natrag i uzme nešto bolje.