blackalbum pon 5.4.2021 16:40

zašto se tome čudimo,kad velik dio čovječanstva želi što jeftinije i jeftinije,pa s vremenom propadaju brandovi elektroničke industrije,počelo je sa japanskim brandovima pa korejskim itd,koji ne mogu konkurirati jeftinijim kinezima,na kraju kad kinezi izguraju svu konkurenciju dignuti će cijene

TibzzX pon 5.4.2021 17:19

Neka, bilo je tužno gledati kako masakriraju brend koji je prije samo 5-6 godina bio među liderima.

Sad samo čekam Sony, mislim da neće kompletno prestati ali će se sigurno s vremenom ograničiti na Aziju ili čak samo Japan.

rambox pon 5.4.2021 17:22
zabbax21 kaže...

Šteta, LG ode, HTC tu i tamo nešt izabci al nije više to to ko unazad par godina, Sony isto se nimalo ne bori. 

Sony mobovi uvijek su bili posebni dakle dizajn, i to vrjedi samo za stare modele mobova.Sony-u je več dosta godina Smartphone tržište ionako manje više nebitno.

Home tipka+lampica za obavjesti, u ovakvom vrlo elegantnom dizajnu to je nudio samo SE.Danas mobovi izgledaju kao klonovi, jedan te isti dizajn sa malo sitnih različitosti.

https://youtu.be/4IZ5hnD1jOI

Abomb pon 5.4.2021 17:40

Stari, novi iphone i samsung kostaju po 1K eura... koja jeftinoca?

Vecina kupuje kineze zato sta im ne treba 800 piksela kamera i procesor koji nemaju niti u laptopu.

LG kao ni sony i htc nisu mogli prodrijeti u premium trziste a ostali mobiteli nisu dovoljno jeftini da konkuriraju kinezima.

16OR pon 5.4.2021 17:57
Abomb kaže...

Vecina kupuje kineze zato sta im ne treba 800 piksela kamera i procesor koji nemaju niti u laptopu.

Ovakav komentar bi dala i moja baba 83god koja ima blaupunkt preklopni mob sa tipkom sos 

zuper pon 5.4.2021 20:02

Imali su pri izlasku modela flagship cijenu da bi isti nakon 2 mjeseca bio 30% jeftiniji, a nakon pola godine više od 50% jeftiniji.
Pa naravno da ih nitko neće kupiti onda.
Ali LG nikad nije bio jak po prodaji u premium segmentu. Prodaja im je uglavnom bila u midrange i low segmentu, ali došao je Xiaomi i malo po malo bilo je game over za njih.

Envy pon 5.4.2021 20:11

Da li je LG sada Lenovo (odjel telefona) ili je to Motorola.. nešto sam zaboravio?

Uređivano: Što se mene tiče neka samo štancaju OLED panele i to što veće da konačno stolariju zamjenim 75" televizorima, pa kad poželim Hawaje onda sam na Hawajima a kad poželim u Mongoliju onda sam u Mongoliji :-D

DragonWarrior pon 5.4.2021 20:16

Moj prvi pravi android smartphone bio je LG Optimus 4X. Čak je izdržao 4 godine ali sam ga na kraju zamrzio zbog sporosti i loše baterije, a u 4 godine samo 1. software update. To je bilo još doba kad se do baterije moglo skinuvši poklopac.

Marko :D pon 5.4.2021 20:19

Ne znam za vas, ali moj prvi smartfon bio je LG Optimus L9 (P760); po kvaliteti daleko najlošiji mobitel koji sam imao. Brat imao identičan, njegov je ne zna ni sam koliko puta bio na servisu dok nije kompletno krepao i kupio si drugi. Neću reći da mi je drago što odlaze (svaki odlazak proizvođača mobitela je gubitak za sve nas), ali da bih opet kupio LG mobitel, sigurno ne bih.

S druge strane, imam doma nekoliko kućanskih aparata od LG-ja (televizor, pametna perilica rublja, mikrovalna pećnica, klima uređaj) i prezadovoljan sam s istima; nikad ni najmanjih problema. Kvaliteta između kućanskih aparata i mobitela—razlika nebo i zemlja. Imam dojam kao da im mobitele proizvodi neka druga firma koja samo naljepi LG logo i to je sve.

Uz propalog HTC-a, jadnog Huaweija, oglašavačkog Xiaomija, flagship Sonyja gotovo da nemamo više nekog normalnog proizvođača mobitela koji bi zadovoljio tržište mid-range uređajima. Don't get me wrong; Xiaomi izdaje hrpu mobitela i dostupni su po prihvatljivim cijenama (mid-range), ali oni oglasi koji se ne mogu isključiti na službeni način su previše i za mobitel koji košta i više od 2.500 kn.

Samsung i Nokia su ostali valjda jedini igrači na Android tržištu. I dok se ne brinem za Samsung, nekako mislim da će i Nokia krenuti prema provaliji ukoliko ne misle zapesti i proizvoditi kvalitetne mobilne uređaje.

Envy pon 5.4.2021 20:28
Marko :D kaže...

* * *

* * *  (1) Kvaliteta između kućanskih aparata i mobitela—razlika nebo i zemlja. Imam dojam kao da im mobitele proizvodi neka druga firma koja samo naljepi LG logo i to je sve.

(2) Uz propalog HTC-a, jadnog Huaweija, oglašavačkog Xiaomija, flagship Sonyja gotovo da nemamo više nekog normalnog proizvođača mobitela koji bi zadovoljio tržište mid-range uređajima. Don't get me wrong; Xiaomi izdaje hrpu mobitela i dostupni su po prihvatljivim cijenama (mid-range), ali oni oglasi koji se ne mogu isključiti na službeni način su previše i za mobitel koji košta i više od 2.500 kn.

* * *

Vjeruj mi, ovo ti govorim iz prve ruke. Zafalilo je LG-u nekoliko tisuća ili desetine tisuća Klima. Arčelik (krovna kompanija Beko-a) na završno produktu odljepljivala je naljepnice BEKO i lijepila LG. Prepoznat ćeš te modele od prije 5-7 godina po istom daljinskom. Za ostale aparte ne zna, Im mislim LG ili nešto slično BluRay Pržač, i pored njega jedan LG-ov DVD pržač, koji nisu nikada krepali za razliku od Samsugovi koji su redoviti njih svih 209 tisuća imalo problema sa izbacivanjem ladica.

A pod ovo dva.. da u pravu si, ali gore nabrojane tvrtke ne trebe gledati kroz prizmo mobitela (iako je to tema ove vijesti). Sony je u svemu ostalom to-dog, HTC u VR setovima itd itd.

bloodborne uto 6.4.2021 00:24
Cro0707 kaže...

Dal mi je žao? Pa baš i ne, zadnjih pet-šest godina nisu izbacili pošteni mob, praktički od LG G4.

Lg g6, g8, v40, v50 ? Jesu, ali su zbog problema

na g3, g4 i v10 izgubili povjerenje kupaca.

I bas taj g4 koji si naveo je bio daleko od postenog moba

uzasno pregrijavanje, jos gora baterija i popularni bootloop.

dobro i necemo se prisjecati onog promasaja od g5.

Ali da su imali dobrih modela jesu.

Horatio_Hornblower uto 6.4.2021 07:25

Niti im valjaju kucanski aparati a ista stvar je bila sa mobitelima. Ovdje sad neki naricaju za "kvalitetom" LG-ija a ono corak od mobitela jedini koji je bio dobar je g2 i v10 a to je bilo ima 5 godina... Tako da neka kinezi gaze jbg da je po lg i samsungu jos bi placali 2000 kn mobitele sa dualcore proc i 8gb interne... Sad samo da smrdljivi samsung padne jer je isti ako ne i gori kos od lgija i savrseno... 

Btw u g3 i g4 vise se maticnih zaminilo nego se tih mob prodalo... Toliko o kvaliteti kosookih..

bloodborne uto 6.4.2021 08:44
Horatio_Hornblower kaže...

Niti im valjaju kucanski aparati a ista stvar je bila sa mobitelima. Ovdje sad neki naricaju za "kvalitetom" LG-ija a ono corak od mobitela jedini koji je bio dobar je g2 i v10 a to je bilo ima 5 godina... Tako da neka kinezi gaze jbg da je po lg i samsungu jos bi placali 2000 kn mobitele sa dualcore proc i 8gb interne... Sad samo da smrdljivi samsung padne jer je isti ako ne i gori kos od lgija i savrseno... 

Btw u g3 i g4 vise se maticnih zaminilo nego se tih mob prodalo... Toliko o kvaliteti kosookih..

puno znas a ne znas da je v10 imao identicnih problema kao g3,g4.
 imali su dobrih modela, imao je i htc jebiga.