wyks pon 5.4.2021 13:47
ludizao kaže...

A smijali su se kad im je Musk rekao da su autonomni dronovi i druge bespilotne letjelice budućnost avijacije i da klasični piloti polako idu pa pa.

Pa nece piloti izgubiti svoje mjesto za kokpitom, vidis i na slici da su imnasli upotrebu.

Tad ce piloti u close-combatu flexat bicepse kako bi zastrasili drugog pilota i postali alfa-pilot.

ihush uto 6.4.2021 13:48

... ne kontam :)) tajni program u kojem nam otkrivaju planove, mada je i dalje 'neslužbeno' ili štoćereć, tračevi itd.

no pošto je gnenerički ai novinar u pitanju ok.. dok se iskusnom 'daliboru' ne bi provukla (strašna) greška, .. tj nepoznavanje teme, tj svaki mornarički je za slijetanje-polijetanje s nosača.. dok ovaj ima vtol-vertikalno, što jednostavno fali u rečenici da bi sama rečenica imala smisao.

.. koji među ostalim imaju mogućnost polijetanja i slijetanja na nosačima aviona.

.. no ja sam laik, o avionima znam samo kako napraviti od papira A4.. i to da sve što leti, padne ili sleti, ovisno kako tumačimo fiziku i rezultat. Dok se mornaričke snage ugl nalaze na moru, tj brodu kojeg nazivamo nosač aviona.. i naravno da tad aviončići koji se koriste moraju imati tu mogućnost, kao i papirnati.. bez tog bi bili recimo neupotrebljivi, ili upotrebljivi jednako kao i paprirnati..

-kad eroplančić ima mogućnost vtola (i varijacije) tad može sletjeti-poljetjeti i s obične platforme (tj nije ograničen poletno-sletnom pistom, katapultom itd.) tj upravo razlog zašto se to i izmišlja, jer je platforma recimo manji prostor za istu stvar dok je alternativa slijetanju -pad a eroplani su dovoljno skupi da bi jednokratna upotreba bila ipak overkill tj tad više nemamo potrebe za neprijateljem ili supportom (municija-zalihe..) tj ubijemo se sami.. :) osim ako je ideja smanjiti troškove uključujući i plaće pilota (osim ako ima sreće pa preživi).. no nekako mislim da to nije baš prava ušteda, trebalo bi izračunati... :))