Borbeni mlažnjak iz linije NGAD imat će i autonomn
Vezano uz: Borbeni mlažnjak iz linije NGAD imat će i autonomn

ali smo u međuvremenu doznali kako će NGAD gotovo sigurno imati ljudskog pilota i "umjetnog" kopilota, odnosno da bi određene zadaće u kokpitu moglo preuzeti računalo potpomognuto tehnologijama umjetne inteligencije.

Ma samo neka sve naprave bez pilota, brze cemo stici do katastrofe/Terminatora.

Jačina zvuka probijanja zvučnog zida nikako ne ovisi od oblika aviona ili profila krila. Samo od visine.

Misliš o tlaku?

Pa-pa dok ne treba sletiti

Zamisli, prodjes svu obuku i obrazovanje da bi postao pilot vojnog zrakoplova i onda dobijes otkaz kao tehnoloski visak?!!

Care!
Je li ovo neka zezancija ili ovaj robot stvarno postoji?

Ne vidim bas dobro na mobu, ali, majketi, izgleda kao da ovi blesani nemaju ni pancirku pored naoruzanog test robota :-)
Onaj koji ga je nakraju roknuo je skoro dobio u glavu (bez kacige naravno). Issati debila...
BTW, Kevin je kriv za sve:
https://m.youtube.com/watch?v=zkv-_LqTeQA

Stvarno postoji.

Care!
Je li ovo neka zezancija ili ovaj robot stvarno postoji?
Fake. Pogledaj naziv ispod. Bosstown dynamics. Firma se zove boston dynamics.....

Ma daj, nebi nikada pomislio 😁

:-)
Ali onaj sa Kevinom je pravi ;-)

... ne kontam :)) tajni program u kojem nam otkrivaju planove, mada je i dalje 'neslužbeno' ili štoćereć, tračevi itd.
no pošto je gnenerički ai novinar u pitanju ok.. dok se iskusnom 'daliboru' ne bi provukla (strašna) greška, .. tj nepoznavanje teme, tj svaki mornarički je za slijetanje-polijetanje s nosača.. dok ovaj ima vtol-vertikalno, što jednostavno fali u rečenici da bi sama rečenica imala smisao.
.. koji među ostalim imaju mogućnost polijetanja i slijetanja na nosačima aviona.
.. no ja sam laik, o avionima znam samo kako napraviti od papira A4.. i to da sve što leti, padne ili sleti, ovisno kako tumačimo fiziku i rezultat. Dok se mornaričke snage ugl nalaze na moru, tj brodu kojeg nazivamo nosač aviona.. i naravno da tad aviončići koji se koriste moraju imati tu mogućnost, kao i papirnati.. bez tog bi bili recimo neupotrebljivi, ili upotrebljivi jednako kao i paprirnati..
-kad eroplančić ima mogućnost vtola (i varijacije) tad može sletjeti-poljetjeti i s obične platforme (tj nije ograničen poletno-sletnom pistom, katapultom itd.) tj upravo razlog zašto se to i izmišlja, jer je platforma recimo manji prostor za istu stvar dok je alternativa slijetanju -pad a eroplani su dovoljno skupi da bi jednokratna upotreba bila ipak overkill tj tad više nemamo potrebe za neprijateljem ili supportom (municija-zalihe..) tj ubijemo se sami.. :) osim ako je ideja smanjiti troškove uključujući i plaće pilota (osim ako ima sreće pa preživi).. no nekako mislim da to nije baš prava ušteda, trebalo bi izračunati... :))

a zasad ima samo moralnu podršku?
A smijali su se kad im je Musk rekao da su autonomni dronovi i druge bespilotne letjelice budućnost avijacije i da klasični piloti polako idu pa pa.
Pa nece piloti izgubiti svoje mjesto za kokpitom, vidis i na slici da su imnasli upotrebu.
Tad ce piloti u close-combatu flexat bicepse kako bi zastrasili drugog pilota i postali alfa-pilot.