U CERN-u otkriveno da određeni kvarkovi krše predv
Vezano uz: U CERN-u otkriveno da određeni kvarkovi krše predv

ovo je neprihvatljivo, jer se tako nismo dovorili i zauzeli stav na nedavnoj hadronskoj sjednici. pošteni kvarkovi, ako ne žele sankcije za opstrukciju, morali bi prijaviti ove koji krše standardni model te pomagati u njihovu lociranju, uhićenju, transferiranju i zatvaranju. u ovako osjetljivom fizikalnom trenutku ne možemo dopustiti anarhiju kvarkova i narušavanje standardnog modela.

fizikalna evolucija (subatomske čestice)
kemijska evolucija (atomi i molekule)
biološka evolucija
prva najbrža
druga najlakša
treća najteža
Čini mi se da postoji i 4. evolucija a to je evolucija inteligencije. Tu smo dosta napredovali, stigli do neke točke, ali mi se čini da se sve to pomalo počinje kretati unazad, kada vidiš kako se ponaša velika većina ljudi. @ Ajar - bio si brži i "ukrao" mi riječi iz tipkovnice. U potpunosti se slažem s navedenim. Jednog dana će nakon daljnjih ispitivanja znanstvenici pronaći neku drugu ravnotežu među kvarkovima koja će se uklapati u neki novi teorijski okvir. Znanost nikada ne staje.

Čini mi se da postoji i 4. evolucija a to je evolucija inteligencije. Tu smo dosta napredovali, stigli do neke točke, ali mi se čini da se sve to pomalo počinje kretati unazad, kada vidiš kako se ponaša velika većina ljudi. @ Ajar - bio si brži i "ukrao" mi riječi iz tipkovnice. U potpunosti se slažem s navedenim. Jednog dana će nakon daljnjih ispitivanja znanstvenici pronaći neku drugu ravnotežu među kvarkovima koja će se uklapati u neki novi teorijski okvir. Znanost nikada ne staje.
to ti tak ide, kad se rvacka"pridruži" cernu: prvo nestaju leptoni pa kancelarijski i sanitarni materijal pa klopa iz menze ... a onima tamo u tunelu iz dupeta u glavu će doći tek kad im nestane čitav odsječak ubrzivača.

ovo je neprihvatljivo, jer se tako nismo dovorili i zauzeli stav na nedavnoj hadronskoj sjednici. pošteni kvarkovi, ako ne žele sankcije za opstrukciju, morali bi prijaviti ove koji krše standardni model te pomagati u njihovu lociranju, uhićenju, transferiranju i zatvaranju. u ovako osjetljivom fizikalnom trenutku ne možemo dopustiti anarhiju kvarkova i narušavanje standardnog modela.
Bez brige, snaći će se oni u rezervnoj domovini, preko granice (u drugoj dimenziji)...

Ovo naravno vodi do otkrića nove čestice, ostalo pripisujem senzacionalizmu ne bi li se iskamčio novac za gradnju novog sudarača.
Koliko je do sada otkriveno čestica (ne naziva se džabe zoo) nesumnjivo je da će povećavanjem energije nalazit sve više novih čestica.
A dokazati postojanje intermediate čestica koje ispare u roku manjem od 10^-25 sekundi za razumjevanje svemira prestalo je biti bitno nakon otkrića W/Z bozona (Higgs ne smatram toliko bitnim, koliko god bio bitan za standard model).
fizikalna evolucija (subatomske čestice)
kemijska evolucija (atomi i molekule)
biološka evolucija
prva najbrža
druga najlakša
treća najteža