Apachy pet 19.2.2021 21:06

imaju oni dalje tvoj "internetski" profil, putovnicu, nazovi to kako god hoćeš. guglaj facebook shadow profiles na bloombergu, voxu, vergeu, ars technici, ima o tome detaljno.

ne samo kaj se tiče fejsa, nego i ostalih IT firmi, od malih do velikih - sve ih treba potkresat i staviti pod legislativnu kontrolu, kao i sve druge industrijske grane i još strože jer posluju izuzetno osjetljivim podacima, u povijesti čovječanstva bez presedana. 

Ajar sub 20.2.2021 09:31

ovo je ključno: "Njihova PR kampanja u kojoj žele osvijestiti činjenicu da se ništa, zapravo, bitno neće dogoditi nastavlja se i dalje." em PR, em se kao ništa neće  (bitno) promijeniti, em čemu onda uopće drkaju po tome i wtf, na koncu konaca? naime, iznimno je bitno da ti pr-stručnjak, prije nego što ti ispale metak u ludaru, pojasni kako je i zašto to za tvoje dobro (i još ti naplati metak). 

ccc2002 sub 20.2.2021 14:28

Ako ste mislili da će vam WhatsApp kompanija u ruke dati vojno policijski i slični razred tehnologije za džabe, malo ste se prevarili.

Radi se o End to end enkripciji za civile, sa ugrađenim mehanizmima sigurnosti, znači nekakav nadzor postoji, i mogućnostima plasiranja oglasa, da bi Facebook imao od čega živjeti.

guslac sub 20.2.2021 18:13
slitinabakra kaže...

Imat cu puno "dislajkova" al koliko dugo ce vam trebat da opet instalirate whatsapp? 

Pomislio sam u jednom trenutku da ću ga morat ponovno instalirati, ali odolio sam iskušenju i živim ok i bez njega 😉

ccc2002 ned 21.2.2021 09:32

Ljudi se pribojali da će WhatsApp dijeliti podatke s Facebook-om , I zato je došlo do exodusa?

Ja krivo smatrao da:
1. neki tamo influencer prešao na Signal, pa svi za njim.

2. da su promjene pravila svakih pola godine.

3. da WhatsApp već dijeli metapodatke s Facebook-om

4. da end-to-end enkripcija nije dovoljna za sigurni komunikacijski kanal, ako su poznati metapodaci.

5a. da neki ljudi bekupiraju WhatsApp razgovore na cloud od Facebook a u nekriptiranom obliku.

5b. I da Facebook može dakle čitati razgovore nekih i njihovih kontakata, a ne samo metapodatke.

fer-de-lance ned 21.2.2021 10:05

Tele i mobilni operateri su druga stvar.

Oni MORAJU  (zakonskim aktom određeno) čuvati tvoje podatke 6 mjeseci i dati ih na uvid nadležnim tijelima uz nalog, ali ih sami ne smiju koristiti za apsolutno ništa (ozbiljne kazne).

Tak da nije baš usporedivo.

Facebooku su dao isključivu dozvolu da s tvojim podacima rade kaj god hoće (unutar firme), a sad traže dozvolu da ihh prodaju i daljnim kupcima, a na njih se nikakav zakon ne odnosi, osim ugovora koji si potpisao s njima i kojega se moraju pridržavati, a ako smatraš da ga se ne pridržavaju, tuži ih...

slitinabakra ned 21.2.2021 14:56
guslac kaže...
slitinabakra kaže...

Imat cu puno "dislajkova" al koliko dugo ce vam trebat da opet instalirate whatsapp? 

Pomislio sam u jednom trenutku da ću ga morat ponovno instalirati, ali odolio sam iskušenju i živim ok i bez njega 😉

Meni su svi kontakti na whatsapp - messenger. Imam viber instaliran zbog jednog lika, instalirat jos nesto i bio bi solo forever 

Poanta je, lako se sam prebacit na nesto al treba masu ljudi "nagovorit" a to mi se neda, nemam nista od toga, nit cu od toga zaradit